Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr

Καστορέλαιο ΒΙΟ

Το Καστορέλαιο ΒΙΟ (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία τους καρπούς (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως “φαρμακευτικό” έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου. Το εξαιρετικό καστορέλαιο ΒΙΟ έχει σχεδόν ουδέτερη γεύση και χρώμα, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλό ιξώδες. Το καστορέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρικινολεϊκό οξύ. Το έλαιο παρουσιάζει ισορροπημένο ιξώδες. Το καστορέλαιο χρησιμοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως θεραπευτικό φυτό και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην ιατρική. Είναι γνωστό για τις καθαρτικές του ιδιότητες. Το καστορέλαιο ΒΙΟ, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών. Συσκευασία 100ml

Κατηγορία:

Περιγραφή

Το Καστορέλαιο ΒΙΟ (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία τους καρπούς (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως “φαρμακευτικό” έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου. Το εξαιρετικό καστορέλαιο ΒΙΟ έχει σχεδόν ουδέτερη γεύση και χρώμα, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλό ιξώδες. Το καστορέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρικινολεϊκό οξύ. Το έλαιο παρουσιάζει ισορροπημένο ιξώδες. Το καστορέλαιο χρησιμοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως θεραπευτικό φυτό και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην ιατρική. Είναι γνωστό για τις καθαρτικές του ιδιότητες. Το καστορέλαιο ΒΙΟ, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών. Συσκευασία 100ml

To Καστορέλαιο ΒΙΟ είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορέλαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας – εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το Καστορέλαιο λέγεται πως συμβάλει στην αύξηση της τριχοφυΐας. Η χρήση του, για αυτό το σκοπό, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς λόγω της πολύ “παχύρρευστης” μορφής του δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων – όλο και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια.

Το Καστορέλαιο ΒΙΟ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, lotion, lip balms, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έλαια των παραγωγών σαπουνιών, καθώς πέρα από τις ενυδατικές του ιδιότητες δημιουργεί και υπέροχο αφρό (συνήθως χρησιμοποιείται σε αναλογία 5-10%). Το Καστορέλαιο ΒΙΟ χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια βάσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα έλαια βάσης είναι απαραίτητα στην αρωματοθεραπεία προκειμένου να αποτελέσουν τον “φορέα” στον οποίο θα προστεθούν τα αιθέρια έλαια. INCI-name: Ricinus Communis Seed Oil Εφαρμογή: Καλλυντικά Πιστοποιήσεις: certified by Prüfgesellschaft mbH / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher Προέλευση: Γερμανία

Επιπλέον πληροφορίες

Ποσότητα

250 g., 500 g., 1 kg.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Καστορέλαιο ΒΙΟ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τίτλος

Go to Top