Αλλεργιογόνα
Λίστα των προϊόντων που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία ή δυσανεξία:
Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, δηλαδή: σίτος (όπως η όλυρα και ο σίτος khorasan), σίκαλη, κριθάρι, βρώμη ή υβριδικές ποικιλίες τους, και προϊόντα με βάση τα δημητριακά αυτά, εκτός από:
Καρκινοειδή και προϊόντα με βάση τα καρκινοειδή.
Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά.
Ψάρια και προϊόντα με βάση τα ψάρια, εκτός από:
Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και προϊόντα με βάση τις αραχίδες.
Σόγια και προϊόντα με βάση τη σόγια, εκτός από:
Γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα (συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης), εκτός από:
Καρποί με κέλυφος, δηλαδή: αμύγδαλα (Amygdalus communis L.), φουντούκια (Corylus avellana), καρύδια (Juglans regia), καρύδια κάσιους (Anacardium occidentale), καρύδια πεκάν [Carya illinoiesis (Wangenh.) Κ. Koch], καρύδια Βραζιλίας (Bertholletia excelsa), φυστίκια (Pistacia vera), καρύδια μακαντάμια ή καρύδια Κουίνσλαντ (Macadamia ternifolia) και προϊόντα με βάση τα ανωτέρω, εκτός από καρπούς με κέλυφος χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αλκοολούχων αποσταγμάτων συμπεριλαμβανομένης της αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης.
Σέλινο και προϊόντα με βάση το σέλινο.
Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι.
Σπόροι σησαμιού και προϊόντα με βάση τους σπόρους σησαμιού.
Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10 mg/kg ή 10 mg/litre εκπεφρασμένα ως SO2 που υπολογίζονται στα προϊόντα που προσφέρονται έτοιμα για κατανάλωση ή που ανασυστάθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Λούπινο και προϊόντα με βάση το λούπινο.
Μαλάκια και προϊόντα με βάση τα μαλάκια.