Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΑΛΕΥΡΑ2024-03-11T14:31:20+00:00

ΑΛΕΥΡΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Μια δοκιμή θα σας πείσει... αντί αλεύρι σιταριού χρησιμοποιήστε αλεύρι καρύδας στις συνταγές σας, για να δημιουργήσετε αγαπημένες λιχουδιές, μετατρέποντάς τες σε νόστιμες και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές. Το αλεύρι καρύδας είναι ιδανικό για ψήσιμο. Έχει λιγότερους εύπεπτους υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα αλεύρια, αλλά και ακόμα από ορισμένα λαχανικά. Είναι ιδανικό για τροφικές δυσανεξίες, ενώ περιέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με το αλεύρι σιταριού. Δεν περιέχει γλουτένη, την πρωτεΐνη που ευθύνεται για τροφικές δυσανεξίες. Το αλεύρι καρύδας έχει το υψηλότερο ποσοστό φυτικών ινών (58%) από οποιοδήποτε άλλο αλεύρι. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μειώνουν τη χοληστερίνη. Το αλεύρι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην δίαιτα απώλειας κιλών. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες δίνει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού, που οδηγεί στη μείωση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους. Χρήση: Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κέικ, μπισκότα, πίτες και τις τηγανίτες σας. Η όποια δημιουργία σας με αλεύρι καρύδας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών με υπέροχη γεύση και υφή. Είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.
  • Το αλεύρι από κινόα είναι ιδανικό για κάθε χρήση όπως για παρασκευή ψωμιού, ζυμαρικών, κέϊκ, μπισκότων καθώς έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος από ό, τι το αλεύρι σίτου. Συχνά χρησιμοποιείται στις συνταγές χωρίς γλουτένη. Είναι «η μητέρα όλων των σπόρων» σύμφωνα με τους Ίνκας. H διατροφική αξία του είναι ιδιαίτερα υψηλή και για το λόγο αυτόν τα τελευταία χρόνια η κινόα είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο. Όπου χρησιμοποιηθεί προσδίδει μια ελαφριά γεύση καρυδιού και είναι κατάλληλο τόσο για γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών. Η κινόα, επιπλέον, περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία ωφελούν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και περιέχει μαγνήσιο και σίδηρο. Χαίρει υψηλής εκτίμησης για την δια-θρεπτική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν κατατάξει τη Κινόα σαν υπερτροφή. Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, που είναι χαμηλά σε λυσίνη, η κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε απαραίτητα αμινοξέα για τους ανθρώπους. Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος, η κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών. Το αλεύρι κινόα είναι εξαιρετικό για τηγανίτες, μάφινς και κρούστες πίτσας και πίτας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δέσουν οι σούπες ή σε σάλτσες.
  • Εξαντλημένο!
    ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΟΛΙΚΗΣ ΒΙΟ 500gr Το ντίνκελ είναι μια ποικιλία σταριού που διακρίνεται για την υψηλή διατροφική του αξία. Το ντίνκελ έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό και έτσι οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από το σώμα. Προέρχεται από το ίδιο γένος με τον κοινό σίτο. Είναι ποικιλία σταριού με 21 χρωμοσώματα (έναντι 42 του κοινού σταριού) και αρκετά φυσικά & θρεπτικά χαρακτηριστικά, τα οποία το διαφοροποιούν από τον κοινό σίτο. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχει υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β. Έχει γλουτένη, αλλά διαφορετικής σύστασης από του κοινού σιταριού. Τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, πρέπει να το αποφεύγουν.
  • ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 550 ΜΑΛΑΚΟ ΒΙΟ 1Κg Το αλεύρι Τ.550 χαρακτηρίζεται από τον βαθμό άλεσης του και την περιεκτικότητα του σε πίτουρο. Στην Ελλάδα το χαρακτηρίζουμε και σαν το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Όσο πιο χαμηλή είναι ανάλογα με την περιεκτικότητα σε πίτουρο τόσο μικρότερο αριθμό παίρνει και γίνεται πιο λευκό. Έτσι το αλεύρι τύπου 55% είναι ιδανικό για αρτοσκευάσματα πολυτελείας, ψωμί του τοστ, φρυγανιές και γενικώς για προϊόντα με υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο.
  • Εξαντλημένο!
    Το φαγόπυρο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό ολικής αλέσεως που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μια υπερτροφή. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του για την υγεία, το φαγόπυρο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Το φαγόπυρο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ενέργειας. Είναι πραγματικά δύσκολο να φτιάξει κάποιος ψωμί αφράτο με αλεύρι από φαγόπυρο γιατί δεν περιέχει γλουτένη η οποία δημιουργεί το φούσκωμα. Το αλεύρι από φαγόπυρο είναι βαρύ και δύσκολο να δουλευτεί. Η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στην φαντασία και στην γεύση και έτσι εμείς σας προτείνουμε το διαφορετικό......ψωμί με υπερτροφές.
  • Το βιολογικό άμυλο ταπιόκας ΟΛΑ ΒΙΟ είναι ένα λευκό, ήπιο άμυλο που προέρχεται από τη ρίζα της ταπιόκας (μανιόκα). Χρησιμοποιείται για διόγκωση, πύκνωση και πηκτωματοποίηση σε ποικίλες εφαρμογές. Το άμυλο ταπιόκας, που ονομάζεται επίσης άμυλο μανιόκας, είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αμύλου στον κόσμο, Ωστόσο, σε αντίθεση με το άμυλο αραβοσίτου, δεν υπάρχουν στο εμπόριο ποικιλίες ταπιόκας από γενετικά τροποποιημένη καλλιέργεια. Το βιολογικό άμυλο ταπιόκας ΟΛΑ ΒΙΟ είναι ένα άμυλο υψηλής αμυλοπηκτίνης με εξαιρετικές ιδιότητες απορρόφησης νερού. Σχηματίζει ένα ημιδιαφανές τζελ όταν ενυδατώνεται. Στα παρασκευάσματα γιαουρτιού, το άμυλο ταπιόκας προσθέτει μια γυαλιστερή λάμψη και είναι χρήσιμο για την πρόληψη της συναίρεσης (μετανάστευση υγρών). Σε αρτοποιεία και σνακ χωρίς γλουτένη, θα βρείτε άμυλο ταπιόκας σε μείγματα ψησίματος, μπισκότα, μπάρες, κράκερ, κρούστες πίτσας, ζυμαρικά και πολλά άλλα.
  • ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΒΙΟΑΓΡΟΣ Tο αλεύρι βρώμης ολικής χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του σιταριού. Σε συνδυασμό όμως με αλεύρι σταριού είναι ιδανικό για ψωμί και αρτοσκευάσματα. Τα βιολογικά προϊόντα συνιστούν μια πολύ σημαντική διατροφική επιλογή,έχουν θρεπτικά συστατικά, είναι εύγευστα και διατηρούν τη γεύση τους αναλλοίωτη και ωφελούν σημαντικά την υγεία μας.
  • ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΒΙΟΑΓΡΟΣ Το αλεύρι κριθαριού είναι μια άριστη πηγή υδατανθράκων. Είναι ιδανικό για την παρασκευή ψωμιού και παξιμαδιών. Τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν μια σημαντική διατροφική επιλογή, καθώς παρέχουν θρεπτικά συστατικά, είναι εύγευστα και διατηρούν την αυθεντική τους γεύση. Επιπλέον, συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της υγείας μας, προσφέροντας μια ισορροπημένη διατροφή.
  • ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΡΥΖΙΟΥ ΒΙΟΑΓΡΟΣ Το αλεύρι ρυζιού χρησιμοποιείται για την παρασκευή noodles και γλυκών. Επίσης, χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό, σε σάλτσες και κρέμες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για παιδικές τροφές όπως και σε πολλά ασιατικά πιάτα. Τα βιολογικά προϊόντα συνιστούν μια πολύ σημαντική διατροφική επιλογή, έχουν θρεπτικά συστατικά, είναι εύγευστα και διατηρούν τη γεύση τους αναλλοίωτη και ωφελούν σημαντικά την υγεία μας.
  • ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΤΑΡΙΟΥ ΒΙΟ 250gr Η γλουτένη έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατήσει το σχήμα της δίνοντας στο τελικό προϊόν μια αφράτη υφή. Χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα ως πυκνωτικό και συνδετικό μέσο και ως ενισχυτικό γεύσης. Όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στο ψήσιμο, σκοπός είναι να δώσει ελαστικότητα στα αλεύρια που διαφορετικά θα είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, όπως το αλεύρι σταριού ολικής αλέσεως ή σίκαλης. Επιπλέον γλουτένη σίτου είναι σχεδόν καθαρή πρωτεΐνη χωρίς σχεδόν καθόλου άμυλο.
  • ΙΝΕΣ BAMBOO (ΑΛΕΥΡΙ) 200gr Αλεύρι πλούσιο σε φυτικές ίνες από καθαρή ίνα μπαμπού, με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Οι βλαστοί μπαμπού από τους οποίους προέρχεται το αλεύρι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη. Είναι ιδανικό για διατροφή ΚΕΤΟ ΝΤΟΥΚΑΝ και κατάλληλο για διαβητικούς, αθλητές και άτομα που κάνουν δίαιτα. Είναι άγευστο και δεν περιέχει υδατάνθρακες, αφού περιέχει μόνο φυτικές ίνες.Χρήση: έχει λεπτή υφή, δεν κολλάει στο ψήσιμο είναι ιδανικό για παρασκευή πίτσας και μπορείτε να το προσθέσετε σε αρτοσκευάσματα όπως κέικ, καθώς και σε ζύμη ψωμιού, δίνοντας μία τραγανή γεύση.
  • Οι ίνες κακάο είναι ένα προϊόν που λαμβάνεται από φρυγμένα φλούδια κακάου με καθαρισμό, σύνθλιψη, κονιορτοποίηση και αποστείρωση (θερμός ατμός). Η παραγωγική διαδικασία είναι μόνο φυσική και δεν περιλαμβάνει καμία χημική επεξεργασία. Το προϊόν είναι 100% φυσικό. Το καφέ χρώμα, η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της σκόνης κακάο, διατηρούνται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστική καθώς μπορούν να αντικαταστήσουν την σκόνη κακάο έως και 100% σε αναλογία 1: 1. Οι ίνες κακάο μπορούν να θεωρηθούν εξαιρετική πηγή κυρίως αδιάλυτων διαιτητικών ινών. Οι ίνες κακάο δεν απορροφώνται, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για τα άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή Keto, dukan κλπ. Χρήση: μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κέικ, μπισκότα, γέμιση, γαρνιτούρες, δημητριακά για πρωινό, επιδόρπια, παγωτά και γιαούρτια. Οι ίνες κακάο περιέχουν και διαλυτές ίνες, καθιστώντας τες ιδιαίτερα κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών διατροφής, ενεργειακές / αθλητικές μπάρες, συμπληρωμάτων διατροφής.
  • ΙΝΕΣ ΜΗΛΟΥ ΒΙΟ 250γρ ΟΛΑ ΒΙΟ …..το μυστικό των αδύνατων Οι ίνες μήλου ΟΛΑ ΒΙΟ είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από την καλλιέργεια μήλων που παράγεται από την επεξεργασία μήλων. Οι ίνες μήλου είναι πηγή υψηλής ποιότητας διαλυτών και αδιάλυτων διαιτητικών ινών. Η επεξεργασία γίνεται με την αφαίρεση του χυμού και με μια φυσική διαδικασία συμπίεσης το προϊόν διατηρεί την πηκτίνη και το άρωμα του. Αυτή η διαδικασία δεν χρησιμοποιεί ένζυμα, πιεστικά, διπλό πλύσιμο, χωρίς πρόσθετες σκόνες και χωρίς συντηρητικά. Υπάρχουν 2 τύποι φυτικών ινών, οι διαλυτές και οι μη διαλυτές. Τις διαλυτές φυτικές ίνες, τις συναντάμε σε τροφές όπως τα φασόλια, η βρώμη, το ρύζι, το κριθάρι και τα πλούσια σε πηκτίνη φρούτα (π.χ. τα μήλα και τα αχλάδια). Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι να καθυστερούν την πέψη, και με μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μήλου μπορούμε να να ελέγξουμε
    τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες είναι αυτές που δεν μπορούμε να απορροφήσουμε. Τις βρίσκουμε σε όλες τις
    φυτικές τροφές (π.χ. δημητριακά, μαύρο ψωμί). Χρήση: 1-2 κουταλιές της σούπας (συνήθως πριν το φαγητό η μεταξύ των γευμάτων). Μπορούμε να τις προσθέσουμε σε χυμούς, σε γιαούρτι, στο μούσλι ή στην ζύμη αρτοσκευασμάτων περιορίζοντας την αντίστοιχη ποσότητα αλεύρου μειώνοντας τους υδατάνθρακες δημιουργώντας προϊόντα που ταιριάζουν απόλυτα σε δίαιτα κέτο και παλεο. Το προϊόν είναι ιδανικό για διαβητικούς, αθλητές και για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.
  • ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Το αλεύρι καλαμποκιού είναι αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Έχει εξαιρετική γεύση αλλά είναι γενικά βαρύ και δύσκολο στην χρήση αλεύρι. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, σίδηρο και ασβέστιο. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από αλεύρι καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει ο χρυσός καρπός.
  • Το πίτουρο είναι ο εξωτερικός φλοιός, το σκληρό περίβλημα του καρπού του σιταριού, που διαχωρίζεται από το αλεύρι κατά το άλεσμά του. Είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά, εμφανίζοντας υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο και φώσφορο ενώ είναι και σχετικά καλή πηγή φυτικού σιδήρου. Αποτελεί δε, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β, όπως βιταμίνης Β6, Θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, φολικού οξέος, παντοθενικού οξέος, βιταμίνης Β5 και Β9. Ωστόσο, αυτό που κάνει το πίτουρο σιταριού να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα δημητριακά, είναι οι εξαιρετικές σε ποσότητα αλλά και σε ιδιότητες φυτικές του ίνες, καθώς το πίτουρο περιέχει τις περισσότερες αδιάλυτες ίνες από κάθε άλλο φυσικό τρόφιμο. Μπορείτε να το καταναλώσετε με το γιαούρτι, το γάλα, με το χυμό σας ή με όποιο άλλο τρόπο επιθυμείτε.
  • Η πολέντα είναι ένα δημοφιλές πιάτο γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ιταλική και ευρωπαϊκή κουζίνα. Είναι φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο κυρίως, το οποίο στη συνέχεια βράζεται σε νερό για να δημιουργήσει ένα χυλό. Ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να αλεστεί είτε χονδροειδώς ή πιο λεπτά, και μπορεί να γίνει είτε από κίτρινο ή λευκό καλαμποκάλευρο. Η γεύση της είναι ουδέτερη και έτσι συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία πιάτων.
  • Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι, σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλικού οξέος, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη και μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη –και είναι η γλουτένη που προκαλεί το φούσκωμα των ψωμιών και των γλυκών. Ακόμα, το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και απορροφάει πολύ περισσότερα υγρά από άλλα άλευρα. Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τον όγκο των υγρών σε μια συνταγή όταν χρησιμοποιούμε ρεβυθάλευρο.
  • ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ Το γνωρίζουμε και ως το ψωμί του Άγιου Ιωάννη κατάγεται από το αειθαλές χαρουπόδεντρο (Ceratonia siliqua) που φύεται σε κλίματα ζεστά και ξηρά. Το περικάρπιο του γίνεται σκούρο καφέ ενώ ο πολτός ψήνεται και αλέθεται σε αλεύρι / σκόνη που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο στον φούρνο και στην παρασκευή γλυκισμάτων. Οι σπόροι μέσα στο περικάρπιο χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πυκνωτικής ουσίας που βρίσκουμε σε παγωτά και κρεμώδη τυριά. Το χαρούπι βοηθά πολύ όσους είναι αλλεργικοί στην σοκολάτα. Επειδή το χαρούπι δεν περιέχει λίπος, το χαρουπάλευρο κάνει την υφή των ψημένων γλυκών λίγο πιο σπυρωτή. Το χαρουπάλευρο περιέχει πολύ περισσότερη ζάχαρη, αλλά λιγότερο λίπος από τη σκόνη του κακάο. Όσοι δεν θέλουν την διεγερτική καφεΐνη και την θεοβρομίνη, αλκαλοειδές στην σοκολάτα, το χαρουπάλευρο τους είναι πολύτιμο.

Τίτλος

Go to Top