Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr

Κολοκυθέλαιο ΒΙΟ

7,30 

Το κολοκυθέλαιο ΒΙΟ προέρχεται από τους σπόρους κολοκύθας και παρασκευάζεται παραδοσιακά σε μέρη της Ευρώπης για περισσότερα από 300 χρόνια. Το Cucurbita pepo είναι η επιστημονική ονομασία των κολοκυθιών, αλλά υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες και υποείδη από τα οποία παράγεται τώρα αυτό το έλαιο.Το Κολοκυθέλαιο χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών και ιατρικών εφαρμογών και είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλά μέρη του κόσμου. Το Κολοκυθέλαιο είναι είτε σκούρο πράσινο είτε βαθύ κόκκινο, ανάλογα με το πάχος του λαδιού, αλλά όταν το λάδι αρχίζει να καφετίζει, παίρνει μια πικρή γεύση. Συσκευασία 100ml

Κατηγορία:

Περιγραφή

Το κολοκυθέλαιο ΒΙΟ προέρχεται από τους σπόρους κολοκύθας και παρασκευάζεται παραδοσιακά σε μέρη της Ευρώπης για περισσότερα από 300 χρόνια. Το Cucurbita pepo είναι η επιστημονική ονομασία των κολοκυθιών, αλλά υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες και υποείδη από τα οποία παράγεται τώρα αυτό το έλαιο.Το Κολοκυθέλαιο χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών και ιατρικών εφαρμογών και είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλά μέρη του κόσμου. Το Κολοκυθέλαιο είναι είτε σκούρο πράσινο είτε βαθύ κόκκινο, ανάλογα με το πάχος του λαδιού, αλλά όταν το λάδι αρχίζει να καφετίζει, παίρνει μια πικρή γεύση. Συσκευασία 100ml

Τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται σε σημαντικές ποσότητες σε αυτό το έλαιο, συμπεριλαμβανομένων ελαϊκών, λινολεϊκών, παλμιτικών, στεατικών, λινολενικών και άλλων λιπαρών οξέων, είναι τα ενεργά συστατικά που παρέχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία, που σχετίζονται με αυτό το έλαιο. Η χρήση του κολοκυθελαίου ΒΙΟ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στο άγχος, στο στρες, στην κατάθλιψη, στην τριχόπτωση, στις φλεγμονώδεις καταστάσεις, στις ορμονικές ανισορροπίες, στον αυξημένο προστάτη, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, στην υψηλή χοληστερόλη, στις διάφορες δερματικές παθήσεις και στην οστεοπόρωση.

Στις μαγειρικές εφαρμογές, χρησιμοποιείται ως σάλτσα σαλάτας, σε επιδόρπια, ή ακόμη προστίθεται σε σούπες και στιφάδα για μια γλυκιά γεύση. Ωστόσο δεν χρησιμοποιείται ως λάδι μαγειρέματος. Το Κολοκυθέλαιο ΒΙΟ χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια βάσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα έλαια βάσης είναι απαραίτητα στην αρωματοθεραπεία προκειμένου να αποτελέσουν τον “φορέα” στον οποίο θα προστεθούν τα αιθέρια έλαια.

INCI–name: CUCURBITA PEPO

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007, COSMOS certified, Kosher

Προέλευση: Γερμανία

Επιπλέον πληροφορίες

Ποσότητα

250 g., 500 g., 1 kg.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Κολοκυθέλαιο ΒΙΟ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τίτλος

Go to Top