Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΑΛΜΥΡΟΙ2024-03-11T15:17:26+00:00

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΑΛΜΥΡΟΙ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Corn nuts Εισαγωγής

    0,89 4,45 
    Το corn nuts είναι ψημένοι ή τηγανισμένοι σπόροι καλαμποκιού. Αρχικά οι σπόροι αφήνονται να μουλιάσουν μέσα σε νερό για 3 μέρες και στη συνέχεια ψήνονται ή τηγανίζονται σε λάδι έως ότου γίνουν σκληροί και τραγανοί. Επιπλέον προσθέτονται διάφορα καρυκεύματα όπως nachos spiceκαι παίρνουν αυτήν ιδιαίτερη πικάντικη γεύση.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Peanuts Εισαγωγής

    0,69 3,45 
    Τα πίνατς χωρίς φλούδα είναι νόστιμοι ξηροί καρποί και αγαπημένοι από πολλούς! Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού μας. Τα πίνατς έχουν περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν την καρδιά από πολλές παθήσεις.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Αμύγδαλο καπνιστό, ένας νόστιμος καρπός, που τρώγεται πολύ ευχάριστα ως σνακ! Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς καρπούς, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες! Το καπνιστό αμύγδαλο είναι λίγο πιο αλμυρό στη γεύση και απόλυτα γευστικό! Τα αμύγδαλα γενικά προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% της ημερήσιας ανάγκης του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις φθορές θωρακίζοντας τον οργανισμό από τη νόσο Αλτσχάιμερ, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου. Το μαγνήσιο στα αμύγδαλα συμβάλει επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της υπέρτασης. Η υπέρταση είναι μία παθολογική κατάσταση που σχετίζεται με εγκεφαλικά επεισόδια, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές προσβολές. Πέρα από όλα τα παραπάνω τα αμύγδαλα είναι από μόνα τους μία ισχυρή «δόση» αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα αμύγδαλα ψημένα με αλάτι αποτελούν ένα θαυμάσιο αλμυρό σνακ!Τα αμύγδαλα εν γένει είναι καρποί πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι γνωστό ότι ο καρπός της αμυγδαλιάς συνδέεται με μια σειρά από πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Από αρχαιοτάτων χρόνων τα αμύγδαλα αποτελούσαν μια δημοφιλή και υγιεινή τροφή για τον άνθρωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία χούφτα από αμύγδαλα περιέχει το ένα όγδοο των καθημερινών μας αναγκών σε πρωτεΐνες! Τα αμύγδαλα ψημένα με αλάτι καταναλώνονται μόνα τους ως καθημερινό σνακ. Αποτελούν μάλιστα μία από τις πιο χορταστικές επιλογές ξηρών καρπών! Η χαρακτηριστική τους γεύση τα κατατάσσει στη λίστα με τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στη νοστιμιά ενός καλοψημένου, αφράτου αμυγδάλου. Εμείς πάντως θα σας προτείναμε να μην το προσπαθήσετε καν γιατί ξέρουμε πόσο πολύ τα αγαπάτε!
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ζολίτα Εισαγωγής

    1,09 5,45 
    Οι ζολίτες είναι φιστίκια με τραγανή επικάλυψη και γεύση πάπρικα. Εάν προσθέσουμε μπαχαρικά στου κλασικούς ξηρούς καρπούς τότε θα αποκτήσουμε ένα νέο πικάντικο και ενδιαφέρον σνακ. Η ζολίτα ανήκει στους πικάντικους ξηρούς καρπούς καθώς είναι αράπικο φιστίκι με τραγανή επικάλυψη από αλεύρι και γεύση πάπρικας. Ιδανικό για κατανάλωση μαζί με οινοπνευματώδη ποτά ή μπύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πικάντικα σνακ διατηρούν την διατροφική αξία του βασικού καρπού.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Είναι εντυπωσιακό πόση θρεπτικότητα βρίσκεται σε έναν τόσο μικρό σπόρο! Ο ηλιόσπορος είναι ο σπόρος του ηλίανθου.Οι ηλιόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι γνωστό αντιοξειδωτικό. Καταναλώστε λοιπόν σε περιόδους αποτοξίνωσης και νηστείας Η κατανάλωσή τους μειώνει επίσης τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στον οργανισμό, καθώς περιέχει φυτοστερόλες. Προτείνεται δηλαδή και σε περιόδους δίαιτας και παράλληλα με ένα πρόγραμμα γυμναστικής που καίει λίπος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κάσιους Εισαγωγής

    4,99 19,90 
    Ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, ένα διακριτικό άρωμα, χαρακτηριστικό σχήμα και χαρακτηριστική γεύση. Τα cashews αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα των ξηρών καρπών, καθώς είναι στην πραγματικότητα οι σπόροι ενός ”ψεύτικου” φρούτου που αναπτύσσονται εξωτερικά. Το μισοφέγγαρο αυτό, λοιπόν, αποτελεί εξαιρετική πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων και πληθώρας θρεπτικών συστατικών. Στο EXERETON προμηθευόμαστε μόνο τα ανώτερης ποιότητας cashews τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία λεύκανση ή επεξεργασία.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το κάσιους είναι ένας τύπος ξηρών καρπών με απαλή σύσταση και γλυκιά γεύση. Είναι εγγενείς στη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα στη Βραζιλία, και εισήχθησαν από αποίκους στην Αφρική και την Ινδία. Αυτές οι περιοχές είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κάσιους σήμερα. Τα κάσιους πωλούνται είτε ωμά είτε ψημένα, και αλατισμένα ή ανάλατα.  
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Κελυφωτό Ελληνικό

    6,22 24,90 
    Τα φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα. Καταναλώνονται καβουρδισμένα, με ή χωρίς αλάτι καθώς και νωπά είτε νωπά ανάλατα.Ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό μας σύστημα, βοηθάει στον γρήγορο κορεσμό και στη διαχείριση της πείνας, περιέχουν ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα κολοκυθόσπορα προέρχονται από την οικογένεια cucurbita (cucurbita pepo) και είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το λάδι, που περιέχουν, μεταξύ 40-50%, είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α. Στην Κίνα μάλιστα θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Οι σπόροι είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου, που βοηθά στη χαλάρωση και την ελάττωση της πίεσης, καθώς και ψευδαργύρου. Τέλος περιέχουν Φυτοστερόλες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κολοκυθόσπορος αλατισμένος. Τα γνωστά σε όλους μας σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Ο κολοκυθόσπορος, με αλάτι ή χωρίς, είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεικό οξύ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περιέχει επίσης ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνες όπως Ε,C,K και ορισμένες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία ενισχύει τον ξεκούραστο ύπνο.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το κροκερίνο έχει ως βάση το ελληνικό αράπικο φιστίκι, είναι γνωστό για το σκούρο καφέ χρώμα του και τη σκληρή του κρούστα από αλεύρι σίτου. Έχει ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς γλυκιά αλλά και υφή. Είναι ένα σνακ το οποίο μπορεί να καταναλωθεί από μεγάλους και μικρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να σας κρατήσει άνετα συντροφιά σε μια βραδιά ποδοσφαίρου, ταινίας ή επιτραπέζιου παιχνιδιού, ταιριάζει με όλα τα οινοπνευματώδη ποτά αλλά και τη μπύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεξεργασμένα σνακ διατηρούν την διατροφική αξία του βασικού καρπού.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • “Στραγάλι το όσπριο με την πλούσια διατροφική αξία”. Τα στραγάλια είναι ψημένα ρεβίθια και όπως όλα τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Εκτός από το ότι περιέχουν πολλές φυτικές ίνες υπερέχουν σε βιταμίνες Α και Β σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, συνεπώς δικαίως χαρακτηρίζονται ως υπερτροφή (super food). Τα στραγάλια μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή για πολλούς λόγους: είναι οικονομικά, δεν θέλουν μαγείρεμα όπως τα υπόλοιπα όσπρια, κουβαλιόνται εύκολα, συνδυάζονται με άλλους ξηρούς καρπούς, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα και είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Σύμφωνα με έρευνες 2 χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σ’ ένα πλήρες γεύμα. Τα ταπεινά αυτά όσπρια είναι εκτός των άλλων πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικές στερόλες και φολικό οξύ. Τα στραγάλια συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους και τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της κακής χοληστερίνης και της αναιμίας.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Φυστίκι Ελληνικό

    1,85 7,40 
    Τα φιστίκια είναι είδος ξηρού καρπού γνωστά για τη πλούσια διατροφική τους αξία και την νόστιμη τους γεύση. Ο ξηρός αυτός καρπός μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμός ή μαγειρεμένος είτε μπορεί να εμπλουτίσει διατροφικά διάφορα πιάτα, αλμυρά ή γλυκά. Έχουν μικρό μέγεθος και είναι οι καρποί του δέντρου της φιστικιάς (επιστημονική ονομασία Πιστακία η γνήσια, Pistacia vera) όπου ανήκει στην οικογένεια των Ανακαρδιοειδών. Η φιστικιά είναι δίοικο, φυλλοβόλο δέντρο όπου πρωτοκαλλιεργήθηκε στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, πιθανότατα στο Ιράν, σε περιοχές δηλαδή που χαρακτηρίζονταν από ζεστό και ξηρό κλίμα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.

Τίτλος

Go to Top