Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΟΣΠΡΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ2024-04-04T18:24:53+00:00

ΟΣΠΡΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Το βιολογικό μαύρο ρύζι Βιοαγρός, έιναι ρύζι με σκούρο καφεμαύρο μακρόστενο λεπτό κόκκο. Είναι το μόνο αυτοφυές σιτηρό της Βόρειας Αμερικής. Παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερο δημοφιλές από το καστανό ρύζι, το βιολογικό μαύρο ρύζι, γνωστό ως απαγορευμένο ρύζι, είναι ένας αρχαίος κόκκος που έχει ακόμη πιο εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία από ότι οι περισσότερες στενά συνδεδεμένες ποικιλίες ρυζιού. Περιέχει φυτικές ίνες και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Γίγαντες Πρεσπών

    4,45 8,90 
    Τα φασόλια ολοκληρωμένης διαχείρισης, του Συνεταιρισμού Πρεσπών περνάνε μία σειρά ποιοτικών ελέγχων για την εξασφάλιση της άριστης ποιότητας τους. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανά περιοχή και παραγωγό πραγματοποιούνται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βαρέα μέταλλα στα προϊόντα. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται χημικοί έλεγχοι ανά κατηγορία προϊόντος για την περιεκτικότητα σε ότι αφορά στις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες, τη θερμιδική αξία, την ενέργεια κλπ.Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αποτελούν καλή πηγή χαλκού, φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, θειαμίνης, καλίου και ψευδαργύρου. Λόγω της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού που συμβάλει στο αδυνάτισμα. Δεδομένου ότι είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Εξαντλημένο!
    Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά, κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή). Υπάρχουν αναφορές στη Βίβλο για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζυμου ψωμιού. Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Δεν περιέχει γλουτένη , έτσι μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι στο διαιτολόγιο ατόμων, τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη ή άλλης μορφής αλλεργία στο σιτάρι. Το κεχρί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φώσφορο, ένα ανόργανο στοιχείο που εκτελεί πληθώρα λειτουργιών στον οργανισμό. Το κεχρί είναι μια από τις αγαπημένες τροφές των χορτοφάγων, γιατί με τις φυτικές του ίνες δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζει τον οργανισμό με καλής ποιότητας πρωτεΐνη. Λόγω του μαγνησίου που περιέχει το κεχρί είναι κατάλληλο για αθλητές που προπονούνται εντατικά πχ ποδηλάτες, δρομείς μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν κράμπες στα πόδια.
  • ΚΙΝΟΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΙΟ ...υπερπολύτιμο δημητριακό χωρίς γλουτένη Μία διαφορετική ποικιλία της ιδιαίτερα γνωστής λευκής κινόα. Εξωτικό δημητριακό από τις μακρινές Άνδεις είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι, είναι ελεύθερο γλουτένης και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ακόμη και η ΝΑΣΑ περιλαμβάνει τη κινόα στα διατροφικά εφόδια των διαστημικών αποστολών της. Η κινόα είναι θάμνος και εδώδιμοι είναι οι ποικιλόχρωμοι σπόροι της. Η επιστημονική ονομασία είναι Chenopodium quinoa. Όπως προαναφέρθηκε δεν έχει γλουτένη, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε σάκχαρα, καθιστώντας την ιδανική τροφή για όλους σχεδόν, αλλά ειδικά για τους πάσχοντες από διαβήτη και εκείνους που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε η κινόα δεν ήταν σε υπόληψη από τους Ισπανούς κατακτητές, ενώ σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υγιεινών τροφών και κερδίζει την καλύτερη θέση στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Η κινόα (quinoa) περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες συμπλέγματος β, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η διατροφική αξία του φυτού και των σπόρων κινόα από πρωτεϊνική άποψη πλησιάζει του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών, με πολύ χαμηλότερα λιπαρά από αυτές τις τροφές και περισσότερες πολύτιμες φυτικές ίνες. Η κινόα (ή κίνβα) είναι μια εξαιρετική τροφή για παιδιά και ηλικιωμένους. Περιέχει λυσίνη, που είναι κυρίως απαραίτητο για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση ιστών και μαγνήσιο που βοηθά στη μείωση διαβήτη τύπου 2 και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία ώστε να ανακουφίζει από ημικρανίες. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά με μεγάλη θρεπτική αξία και βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία των superfoods. Το βασικότερο συστατικό είναι ότι παρέχει και τα 9 απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα και χαρακτηρίζεται ως τροφή υψηλής βιολογικής αξίας.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Η μαύρη κινόα είναι μία πλήρης τροφή, που περιέχει σε ιδανική αναλογία τα τρία βασικά μακροδιατροφικά στοιχεία, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρωτεΐνη στην κινόα, αν και φυτική, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα ακόμα και αυτά που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός. Είναι μια πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, σίδηρος, βιταμίνες Β, ανθοκυανίνη, μαγγάνιο και άλφα-λινολενικό οξύ που βοηθούν στην ενίσχυση της υγείας με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να τη βάλετε σε σούπες και σαλάτες ή ακόμα και να αντικαταστήσει το ρύζι ή το πλιγούρι.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Η κινόα ανήκει στην κατηγορία των σπόρων, χαρακτηρίζεται όμως ως ψευδο-δημητριακό, καθώς εμφανίζει ομοιότητες στα θρεπτικά συστατικά με την κατηγορία των δημητριακών. Έχει λάβει μια ξεχωριστή θέση στη διατροφή μας, καθώς χαρακτηρίζεται από πολλούς ως υπερ-τροφή. Η κινόα αποτελεί ένα θρεπτικό δημητριακό, το οποίο περιέχει τόσο υδατάνθρακες όσο και πρωτεΐνες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Επιπλέον, περιέχει μία ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί σημαντική πηγή φυτικής πηγής σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και μαγγάνιου.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας ενώ η εντυπωσιακή της όψη την κάνει ιδανική για συνταγές σαλάτας ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο το οποίο απαιτεί μια ιδιαίτερη παρουσίαση και γεύση.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Το κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου, μονοκοτυλήδονου φυτού του είδους Κριθή η κοινή (Hordeum vulgare) της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Καλλιεργείται και χρησιμοποιείται από τα πολύ παλιά χρόνια και σε μεγάλη ποικιλία κλιμάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών.
    Ποσότητα
    250 g.
  • Η οσπριάδα είναι ένα μείγμα από διαφορετικά όσπρια: φακές, μπιζέλια, φασόλια μικρά, κόκκινες φακές, φακές Belunga, φάβα και ροβίτσα! Θρεπτικό φαγητό για όλες τις εποχές. Το χειμώνα φτιάχνουμε ζεστές αχνιστές σούπες και το καλοκαίρι δροσερές σαλάτες με λαχανικά της εποχής. Ιδανικό γεύμα για την περίοδο της νηστείας και για τους vegans. Χρησιμοποιήστε την οσπριάδα για να φτιάξετε πολύχρωμες σαλάτες με λαχανικά εποχής, φτιάξτε dressings με μουστάρδα ή λαδολέμονο και ρίξτε τοματίνια, μαϊντανό, κάπαρη, καρότα, αγγουράκια, λιαστές τομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και συνοδέψτε με φέτα ή μαγειρέψτε τη σούπα με χυμό τομάτας ή προσθέστε ρύζι.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Πληγούρι

    1,45 2,90 
    To πλιγούρι είναι ένα δημητριακό προϊόν που προέρχεται από το σπάσιμο κόκκων σιταριού, κυρίως σκληρού. Δηλαδή πρόκειται για τον σπόρο σιταριού τεμαχισμένο σε μικρότερα κομμάτια (χοντροκομμένο σιτάρι). Μπορεί όμως να προέρχεται και από άλλους σπόρους δημητριακών όπως το κριθάρι ή η βρώμη, αλλά έχει καθιερωθεί με τον όρο πλιγούρι να εννοούμε κυρίως το σπασμένο σιτάρι. Το πλιγούρι αποτελούσε βασική τροφή των αρχαίων Ελλήνων και είναι βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής. Ενώ κατείχε πάντα σημαντική θέση στο τραπέζι των προγόνων μας τις τελευταίες δεκαετίες εξαφανίστηκε καθώς τη θέση του πήραν επεξεργασμένα βιομηχανικά τρόφιμα (λευκό ρύζι, λευκά ζυμαρικά κτλ). Tα τελευταία όμως χρόνια ξανακάνει την εμφάνισή του ως superfood και οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής το έχουν αγαπήσει.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Ρεβύθια Ελληνικά

    2,10 4,20 
    Τα όσπρια Καστοριάς (φασόλια, φακές, ρεβίθια, μπαρμπούνια) καλλιεργούνται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια στον τόπο της Καστοριάς. Η καλλιέργειά τους είναι παραδοσιακή και ήπιας διαχείρισης. Ο σπόρος είναι ντόπιας ποικιλίας και είναι μοναδικά για τρεις βασικούς λόγους: 1. Είναι εξαιρετικά βραστερά. 2. Είναι λεπτόφλουδα, γεγονός που τους χαρίζει απαλότητα στη γεύση. 3. Είναι ιδιαίτερα νόστιμα.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Ρύζι basmatti Πακιστάν

    1,95 3,90 
    Το Ρύζι Basmati είναι ένα λευκό, μακρύσπερμο και αρωματικό ρύζι που παράγεται στην Ινδία και το Πακιστάν. Παράγεται μόνο στα εδάφη των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, από όπου αντλεί και τα ιδιαίτερα αρώματά του.Το γνωστό ρύζι με την λιγότερο δυνατή επεξεργασία.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Ρύζι αναποφλοίωτο

    1,95 3,90 
    Το καστανό ρύζι έχει διατηρήσει τον φλοιό του και σε αυτόν οφείλεται το χρυσό-γήινο χρώμα του. Είναι σκληρό ρύζι και χρειάζεται αρκετή ώρα βρασίματος συγκριτικά με τα άλλα ρύζια. Ιδανικό για πιλάφι. Η υφή που αφήνει δεν μοιάζει με το parboiled ρύζι που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε για πιλάφι. Έχει σπιρωτή υφή, ελάχιστα κολλώδη. Προτείνουμε την προσθήκη μπαχαρικών για να νοστιμίσει, αστεροειδή γλυκάνισου, πάπρικας ή κάρρυ. Το καστανό ρύζι χρησιμοποιείται είτε ως κυρίως φαγητό είτε ως συνοδευτικό άλλων.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Το Αρμπόριο είναι ένα άσπρο, μικρόκκοκο ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Το Αρμπόριο έχει ένα μαργαριταρένιο, στρογγυλό, παχουλό κόκκο, που αποτελεί τη βάση για το ρυζότο. Όπως και το Καρναρόλι, είναι ένα ρύζι ιδανικό για ρυζότο, που χαρακτηρίζεται από υψηλή απορροφητικότητα και μια σφιχτή, αλλά «κολλώδη» υφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ιδανικά για την παρασκευή ενός νοτισμένου, ελαφρώς κολλώδους ρυζότο, στο οποίο οι κόκκοι διατηρούν την ιδιαίτερη τους ταυτότητα. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η υψηλότερη από το κανονικό ποσότητα διαλυτού αμύλου, που εκλύεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το άμυλο είναι αυτό που κάνει το ρυζότο κρεμώδες. Το πιάτο ρυζότο δεν αναφέρεται μόνο στο ρύζι, αλλά και στην ιδιαίτερη τεχνική μαγειρέματος του ρυζιού. Το Αρμπόριο χρειάζεται 18 λεπτά για να μαγειρευτεί. Είναι έτοιμο όταν είναι al dente, μαλακό εξωτερικά και σφιχτό στο κέντρο.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Το ρύζι Carnaroli της εταιρίας Rapunzel περιέχει περισσότερο άμυλο και είναι πιο μακρύκοκκο από το κλασσικό ρύζι για ριζότο. Έτσι συγκρατεί περισσότερα υγρά και διατηρεί καλύτερα το σχήμα του κατά τη διάρκεια βρασίματος. Το Carnaroli δίνει στο ριζότο κρεμώδη και απαλή υφή. Καλλιεργείται κυρίως στη Βορειοδυτική Ιταλία και συγκεκριμένα στην επαρχία Vercelli που φημίζεται για την ποιότητα του συγκεκριμένου είδους ρυζιού.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Οι παραγωγοί του νομού Σερρών καλλιεργούν το ρύζι στην πεδιάδα του ποταμού Στρυμόνα. Κάθε χρόνο, η ποικιλία Roma καλλιεργείται σε προσήλιους αγρούς συνήθως πλημμυρισμένους με νερό, σε υφάλμυρα, αργιλώδη εδάφη, κάτω από ζεστό κλίμα με υψηλή σχετική υγρασία. Τα αγροκτήματα έχουν υψηλή αποθηκευτική ικανότητα νερού και pH 6-6,5. Η άντληση των νερών για το πότισμα γίνεται και από τον ποταμό Στρυμόνα. Η σχετικά υψηλή ηλιοφάνεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδιαιτέρως, ευνοεί την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία. Το ρύζι Καρολίνα είναι στρογγυλόσπερμο και έχει λευκό χρώμα.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Το ρύζι με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, που οφείλεται στην ειδική επεξεργασία του καρπού με ατμό, με αποτέλεσμα συστατικά του φλοιού να περνούν και στον κόκκο. Είναι προβρασμένο με υποκίτρινο χρώμα και το σχήμα του είναι μακρύσπερμο. Το χρώμα του οφείλεται στον εξωτερικό φλοιό του ρυζιού ο οποίος απομακρύνεται σε στάδιο της επεξεργασίας του. Ρύζι με ανοδική εμπορική πορεία, θεωρείται ιδανικό για πιλάφι και για κάθε συνταγή, λόγω του ότι παραμένει σπυρωτό, ενώ ο χρόνος παρασκευής του είναι σχεδόν ίδιος με του άσπρου.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Το χρώμα του είναι καφέ και το σχήμα του μακρύσπερμο: Η επεξεργασία του είναι μικρότερη σε σχέση με το λευκό για τον λόγο αυτό αποτελεί πιο υγιεινή πρόταση διατροφής. Αρωματικό ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το άρωμα του έχει σχέση με τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους των περιοχών που καλλιεργείται. Οι κόκκοι του ρυζιού δεν κολλάνε μεταξύ τους όταν είναι μαγειρεμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιλάφι, σαλάτες καθώς και σε μια ποικιλία από μαγειρευτά φαγητά, σάλτσες και κάρυ.
  • Το σιτάρι είναι το κυρίαρχο δημητριακό που υπάρχει εδώ και αιώνες στην διατροφή του Έλληνα. Το σιτάρι είναι το πιο διαδεδομένο δημητριακό στην Ευρώπη καλύπτοντας πολλές εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, ενώ έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σελήνιο που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο. Το σιτάρι επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α (βοηθά στην σύνθεση των πρωτεϊνών, ενισχύει την οστική μάζα και γενικότερα διατηρεί τα κύτταρα του σώματος νέα και υγιή), σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (είναι υπεύθυνες για την υγεία των μυών και την καλή λειτουργία του μυϊκού συστήματος) και σε βιταμίνη Ε.
    Ποσότητα
    250 g.
  • Φάβα

    2,45 4,90 
    Περιέχουν πολυφαινόλες που προάγουν την υγεία και μπορεί θεωρείται ότι μπορεί να μειώσουν αρκετούς παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Συχνά μπορείτε να βρείτε την κίτρινη φάβα σε ινδικά και μεσανατολικά πιάτα. Τείνουν να γίνουν ελαφρώς πολτός όταν μαγειρευτούν, οπότε αυτή η ποικιλία χρησιμοποιείται συχνά για πύκνωση της σούπας, πουρέ και στιφάδο.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο είναι ένας σπόρος ενός χαμηλού θάμνου με καταγωγή Ασία και διαδεδομένο στην Ευρώπη. Το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ, μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Έχει ευεργετική δράση στην μείωση της χοληστερόλης και σταθεροποιεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα χάρη στις διαλυτές ίνες που περιέχει. Δίνει ενέργεια στον οργανισμό και μπορεί να συμβάλει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Υποκαθιστά καθημερινά τις πατάτες και το ρύζι, ενώ συνδυάζεται με τον αρακά και τα φασόλια. Ακόμη μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σούπες και βραστά φαγητά.
  • ΦΑΚΕΣ BELUGA ... ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ Στον κόσμο της διατροφής, το μαύρο αρχίζει να παίρνει τα πάνω του μετά τα μαύρα φασόλια, το μαύρο ρύζι και τις μαύρες φακές. Καταρχάς το ασυνήθιστο αυτό χρώμα προκύπτει από την υψηλή συγκέντρωση των τροφών αυτών σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στα κεράσια, τα βατόμουρα, τα δαμάσκηνα κ.ο.κ. και έχει αποδειχτεί ότι τονώνουν τη μνήμη και καταπολεμούν τον καρκίνο. Οι μαύρες φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και μάλιστα μόλις μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες μαύρες φακές περιέχουν περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή ένα δυνατό συνδυασμό που μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια για πολύ περισσότερο χρόνο από άλλες τροφές.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Φακή κόκκινη

    1,95 3,90 
    Ιδιαίτερη ποικιλία φακής που παράγεται κυρίως στην Ινδία και στον Καναδά. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και χαρακτηρίζεται από μία γλυκύτητα και απαλότητα στην γεύση. Έχει βελούδινη υφή και μπορείτε να την απολαύσετε ως σούπα ή πουρέ.Μόλις 10 λεπτά βράσιμο είναι αρκετό. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος μιας και έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Eίναι πολύ πιο εύπεπτη και πιο ελαφριά σε σχέση με τις κλασικές φακές, γεγονός που την καθιστά ιδανική για άτομα με ευαίσθητο στομάχι. Αξιοσημείωτη είναι η υψηλή θρεπτική τους αξία. Οι κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και έχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β, σίδηρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου. Η γεύση τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως "Earthy" και "nutty" με μία ιδιαίτερη γλυκύτητα, που δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση με τα αλμυρά πιάτα. Δέκα λεπτά σε βραστό νερό και έχουν τελειώσει. Ενώ οι κλασικές καφεπράσινες φακές θα διατηρήσουν την υφή τους σε σούπες που έχουν σιγοβράσει, η κόκκινη ποικιλία μαλακώνει και λιώνει σε μεγαλύτερους χρόνους μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, οι κόκκινες φακές χρησιμεύουν συχνά για να δώσουν παχύρευστη υφή σε σούπες και σάλτσες κάρυ.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Φακή Τσοτυλίου

    1,95 3,90 
    Γνήσια, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, φακή Τσοτυλίου. Οι προμηθευτές που επιλέγουμε για τα όσπρια έχουν επιλέξει τα χωράφια με απόλυτη προσοχή και ύστερα από ανάλυση του χώματος προκειμένου να παραχθεί μια ποιοτική, βραστερή, φακή.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Φασόλια Πρεσπών

    3,45 6,90 
    Είναι παραδοσιακή αναρριχώμενη ποικιλία. Είναι βραστερά, λεπτόφλουδα, νόστιμα με βουτυρώδη υφή. Κατά τη μάσηση οι φλούδα τους παραμένει στο σώμα του κόκκου. Έχουν τόσο πλούσια και γεμάτη γεύση που τρώγονται ακόμα και σκέτα χωρίς άλλα συστατικά.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.

Τίτλος

Go to Top