Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΨΗΜΕΝΟΙ2024-03-11T15:18:23+00:00

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΨΗΜΕΝΟΙ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Corn nuts Εισαγωγής

    0,89 4,45 
    Το corn nuts είναι ψημένοι ή τηγανισμένοι σπόροι καλαμποκιού. Αρχικά οι σπόροι αφήνονται να μουλιάσουν μέσα σε νερό για 3 μέρες και στη συνέχεια ψήνονται ή τηγανίζονται σε λάδι έως ότου γίνουν σκληροί και τραγανοί. Επιπλέον προσθέτονται διάφορα καρυκεύματα όπως nachos spiceκαι παίρνουν αυτήν ιδιαίτερη πικάντικη γεύση.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Peanuts Εισαγωγής

    0,69 3,45 
    Τα πίνατς χωρίς φλούδα είναι νόστιμοι ξηροί καρποί και αγαπημένοι από πολλούς! Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού μας. Τα πίνατς έχουν περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν την καρδιά από πολλές παθήσεις.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Peanuts Εισαγωγής

    0,69 3,45 
    Τα φημισμένα peanuts Αργεντινής! Πεντανόστιμα και τραγανά έτοιμα να τα απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνοδεύουν υπέροχα τα αναψυκτικά και ποτά σας. Τα φιστίκια αράπικα είναι ένας πολύ υγιεινός ξηρός καρπός διότι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, B3, φολικό οξύ, φυτική πρωτεΐνη και μαγνήσιο.• Φτιάξτε εύκολα σπιτικό πραλίνα φιστικοβούτυρο. • Προσθέστε το σε γλυκά και ασιατικές συνταγές. Tips! Για να διατηρήσετε τους ξηρούς καρπούς σας φρέσκους προτιμήστε σκιερά και δροσερά μέρη. Για παρατεταμένη φρεσκάδα αποθηκεύστε τους σε γυάλινα βάζα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Αμύγδαλο καπνιστό, ένας νόστιμος καρπός, που τρώγεται πολύ ευχάριστα ως σνακ! Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς καρπούς, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες! Το καπνιστό αμύγδαλο είναι λίγο πιο αλμυρό στη γεύση και απόλυτα γευστικό! Τα αμύγδαλα γενικά προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% της ημερήσιας ανάγκης του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις φθορές θωρακίζοντας τον οργανισμό από τη νόσο Αλτσχάιμερ, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου. Το μαγνήσιο στα αμύγδαλα συμβάλει επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της υπέρτασης. Η υπέρταση είναι μία παθολογική κατάσταση που σχετίζεται με εγκεφαλικά επεισόδια, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές προσβολές. Πέρα από όλα τα παραπάνω τα αμύγδαλα είναι από μόνα τους μία ισχυρή «δόση» αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα αμύγδαλα είναι αγαπημένος ξηρός καρπός. Το ελληνικό έδαφος είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς, ο καρπός της μοιάζει με δάκρυ και το κέλυφος του είναι άγριο με έντονο καφέ χρώμα. Ο εύγευστος αυτός καρπός έχει μεγάλη θρεπτική αξία και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την καλή υγεία του. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνη Β, χαλκό, ανόργανα συστατικά και ιχνοστοιχεία.Τα ελληνικά αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα γευστικά και ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν εύκολα να αποκτήσουν μια θέση στην καθημερινή μας διατροφή μιας και έχουν την δυνατότητα να μας χορταίνουν αλλά και να ωφελούν ταυτόχρονα την υγεία μας. Τα αμύγδαλα όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα μας ψήνονται καθημερινά σε κατάλληλους φούρνους και πωλούνται σε ειδική για τρόφιμα συσκευασία αλουμινίου με σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας τους σε υψηλά επίπεδα για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση τους από τον αέρα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το αμύγδαλο ψιλό ελληνικό είναι αμύγδαλο ελληνικής καλλιέργειας, που έχει ψηθεί χωρίς την προσθήκη αλατιού. Τα αμύγδαλα είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς και προέρχεται από τη Μικρά Ασία, για αυτό και ο καρπός της θεωρείται μεσογειακός. Έγινε γνωστή στην Ελλάδα και ύστερα στην Ιταλία κατά τον 3ο αιώνα προ Χριστού. Λέγεται μάλιστα ότι η διάδοση της καλλιέργειας της αμυγδαλιάς σε χώρες της Μεσογείου έγινε από Έλληνες και Ρωμαίους. Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς καρπούς, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες!Όλοι βέβαια οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί. Και όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε ως σνακ.Αν έχετε Διαβήτη, τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή τροφή γιατί περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου, μετάλλου που είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 300 διεργασίες στον ανθρώπινο οργανισμό, ανάμεσα στις οποίες και ο έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου.Τα οφέλη για την υγεία από τα αμύγδαλα έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες. Πέρα από όλα τα παραπάνω τα αμύγδαλα είναι από μόνα τους μία ισχυρή «δόση» αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.Βάλτε στην καθημερινότητά σας τα αμύγδαλα, αυτόν τον νόστιμο καρπό, που «θωρακίζει» τον οργανισμό και μπορεί να γίνει ο γευστικός σύντροφος σας σε μια απόλυτα υγιεινή διατροφή!
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα αμύγδαλα ψημένα με αλάτι αποτελούν ένα θαυμάσιο αλμυρό σνακ!Τα αμύγδαλα εν γένει είναι καρποί πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι γνωστό ότι ο καρπός της αμυγδαλιάς συνδέεται με μια σειρά από πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Από αρχαιοτάτων χρόνων τα αμύγδαλα αποτελούσαν μια δημοφιλή και υγιεινή τροφή για τον άνθρωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία χούφτα από αμύγδαλα περιέχει το ένα όγδοο των καθημερινών μας αναγκών σε πρωτεΐνες! Τα αμύγδαλα ψημένα με αλάτι καταναλώνονται μόνα τους ως καθημερινό σνακ. Αποτελούν μάλιστα μία από τις πιο χορταστικές επιλογές ξηρών καρπών! Η χαρακτηριστική τους γεύση τα κατατάσσει στη λίστα με τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στη νοστιμιά ενός καλοψημένου, αφράτου αμυγδάλου. Εμείς πάντως θα σας προτείναμε να μην το προσπαθήσετε καν γιατί ξέρουμε πόσο πολύ τα αγαπάτε!
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ζολίτα Εισαγωγής

    1,09 5,45 
    Οι ζολίτες είναι φιστίκια με τραγανή επικάλυψη και γεύση πάπρικα. Εάν προσθέσουμε μπαχαρικά στου κλασικούς ξηρούς καρπούς τότε θα αποκτήσουμε ένα νέο πικάντικο και ενδιαφέρον σνακ. Η ζολίτα ανήκει στους πικάντικους ξηρούς καρπούς καθώς είναι αράπικο φιστίκι με τραγανή επικάλυψη από αλεύρι και γεύση πάπρικας. Ιδανικό για κατανάλωση μαζί με οινοπνευματώδη ποτά ή μπύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πικάντικα σνακ διατηρούν την διατροφική αξία του βασικού καρπού.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Είναι εντυπωσιακό πόση θρεπτικότητα βρίσκεται σε έναν τόσο μικρό σπόρο! Ο ηλιόσπορος είναι ο σπόρος του ηλίανθου.Οι ηλιόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι γνωστό αντιοξειδωτικό. Καταναλώστε λοιπόν σε περιόδους αποτοξίνωσης και νηστείας Η κατανάλωσή τους μειώνει επίσης τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στον οργανισμό, καθώς περιέχει φυτοστερόλες. Προτείνεται δηλαδή και σε περιόδους δίαιτας και παράλληλα με ένα πρόγραμμα γυμναστικής που καίει λίπος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Οι ηλιόσποροι είναι ένα υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο σνακ για παιδιά και μεγάλους. Είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης τις βιταμίνες Ε, Β3, Β1, Β6, καθώς και καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Μπορούμε να προσθέσουμε ηλιόσπορους στις σαλάτες μας, αλλά και να φτιάξουμε βουτήματα και ψωμί. Χάρη στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, οι ηλιόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνουν τη χοληστερίνη, προστατεύουν την καρδιά, χαλαρώνουν τα νεύρα και μας προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κάσιους Εισαγωγής

    4,99 19,90 
    Ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, ένα διακριτικό άρωμα, χαρακτηριστικό σχήμα και χαρακτηριστική γεύση. Τα cashews αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα των ξηρών καρπών, καθώς είναι στην πραγματικότητα οι σπόροι ενός ”ψεύτικου” φρούτου που αναπτύσσονται εξωτερικά. Το μισοφέγγαρο αυτό, λοιπόν, αποτελεί εξαιρετική πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων και πληθώρας θρεπτικών συστατικών. Στο EXERETON προμηθευόμαστε μόνο τα ανώτερης ποιότητας cashews τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία λεύκανση ή επεξεργασία.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κάσιους Εισαγωγής

    4,99 19,90 
    Τα κάσιους ψημένα είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων. Τα κάσιους ψημένα περιέχουν επίσης βιταμίνες C και B, συμπεριλαμβανομένων 7 μικρογραμμαρίων (mcg) φολικού DFE . Μια μερίδα είναι περίπου 18 ολόκληρα κάσιους. Το κάσιους είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη και καλή πηγή πρωτεϊνών.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το κάσιους είναι ένας τύπος ξηρών καρπών με απαλή σύσταση και γλυκιά γεύση. Είναι εγγενείς στη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα στη Βραζιλία, και εισήχθησαν από αποίκους στην Αφρική και την Ινδία. Αυτές οι περιοχές είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κάσιους σήμερα. Τα κάσιους πωλούνται είτε ωμά είτε ψημένα, και αλατισμένα ή ανάλατα.  
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Κελυφωτό Ελληνικό

    6,22 24,90 
    Τα φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα. Καταναλώνονται καβουρδισμένα, με ή χωρίς αλάτι καθώς και νωπά είτε νωπά ανάλατα.Ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό μας σύστημα, βοηθάει στον γρήγορο κορεσμό και στη διαχείριση της πείνας, περιέχουν ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κελυφωτό Ελληνικό

    6,22 24,90 
    Τα φιστίκια Αιγίνης παρέχουν ενέργεια λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν. Ακόμη, εμπεριέχουν υψηλά ποσά πρωτεΐνης και αμινοξέων. Παράλληλα, τα φιστίκια Αιγίνης προσφέρουν φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.Τα κελυφωτά φιστίκια αποτελούν ένα είδος ξηρού καρπού με υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, συστατικά που προάγουν την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Από την άλλη, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β – και ειδικότερα βιταμίνη Β1 και Β6 –, ενώ περιέχουν και υψηλά ποσά πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα κολοκυθόσπορα προέρχονται από την οικογένεια cucurbita (cucurbita pepo) και είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το λάδι, που περιέχουν, μεταξύ 40-50%, είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α. Στην Κίνα μάλιστα θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Οι σπόροι είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου, που βοηθά στη χαλάρωση και την ελάττωση της πίεσης, καθώς και ψευδαργύρου. Τέλος περιέχουν Φυτοστερόλες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κολοκυθόσπορος αλατισμένος. Τα γνωστά σε όλους μας σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Ο κολοκυθόσπορος, με αλάτι ή χωρίς, είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεικό οξύ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περιέχει επίσης ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνες όπως Ε,C,K και ορισμένες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία ενισχύει τον ξεκούραστο ύπνο.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα κολοκυθόσπορα (ή Κολοκυθόσπορος) είναι τα γνωστά σε όλους μας άσπρα σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Τρώγονται ψημένα και αλατισμένα ή ακόμα και ωμά. Όπως και να προτιμάτε τα κολοκυθόσπορα, είναι ένα φυσικό, νοστιμότατο snack, κατάλληλο ακόμα και υγιεινή διατροφή.Είναι φορτωμένοι με αντιοξειδωτικά, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το κροκερίνο έχει ως βάση το ελληνικό αράπικο φιστίκι, είναι γνωστό για το σκούρο καφέ χρώμα του και τη σκληρή του κρούστα από αλεύρι σίτου. Έχει ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς γλυκιά αλλά και υφή. Είναι ένα σνακ το οποίο μπορεί να καταναλωθεί από μεγάλους και μικρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να σας κρατήσει άνετα συντροφιά σε μια βραδιά ποδοσφαίρου, ταινίας ή επιτραπέζιου παιχνιδιού, ταιριάζει με όλα τα οινοπνευματώδη ποτά αλλά και τη μπύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεξεργασμένα σνακ διατηρούν την διατροφική αξία του βασικού καρπού.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα μακαντέμια είναι ένας τροπικός ξηρός καρπός που τρώγεται ωμός για να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του, αλλά είναι και ένα συστατικό σε πολλά νόστιμα πιάτα. Οι ξηροί καρποί Macadamia είναι ένα από τα υγιεινά σνακ που μπορούμε να φάμε και αυτό οφείλεται στα πολλά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.Το macadamia στη πιο αγνή μορφή του, όπως ακριβώς μαζεύεται από το δέντρο. Διατηρεί όλη τη νοστιμιά και τα θρεπτικά συστατικά του και μπορείτε να το απολαύσετε τόσο μόνο του όσο και σε συνδυασμό με αποξηραμένα φρούτα και μούρα (δοκιμάστε το με cranberries). Μη διστάσετε ακόμα να το ψιλοκόψετε ακανόνιστα και να το βάλετε στο γιαούρτι σας, τη σαλάτα, τις μπάρες και τα μπισκότα σας. Πέρα από όλα τα παραπάνω τα αμύγδαλα είναι από μόνα τους μία ισχυρή «δόση» αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ραβιόλι fire mix

    1,09 5,45 
    Φιστίκι ravioli Fire mix … Το δημοφιλές σε όλους φιστίκι επικαλυμμένο από αλεύρι καλαμποκιού και πασπαλισμένο με αλάτι και διάφορα καρυκεύματα μας δίνει αυτό το γευστικότατο και πικάντικο σνακ. Παρασκευάζετε με ένα συνδυασμό αλατιού και μπαχαρικών με γεύση wasabi, τυριού και ντομάτας δίνοντας μας ένα πολύ καυτερό μείγμα για τους λάτρεις του spicy. Ένα αλμυρό και πικάντικο σνακ που είτε μόνο του είτε σε κάποιο μείγμα ξηρών καρπών συνοδεύει ευχάριστα το ποτό ή το αναψυκτικό μας.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • “Στραγάλι το όσπριο με την πλούσια διατροφική αξία”. Τα στραγάλια είναι ψημένα ρεβίθια και όπως όλα τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Εκτός από το ότι περιέχουν πολλές φυτικές ίνες υπερέχουν σε βιταμίνες Α και Β σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, συνεπώς δικαίως χαρακτηρίζονται ως υπερτροφή (super food). Τα στραγάλια μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή για πολλούς λόγους: είναι οικονομικά, δεν θέλουν μαγείρεμα όπως τα υπόλοιπα όσπρια, κουβαλιόνται εύκολα, συνδυάζονται με άλλους ξηρούς καρπούς, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα και είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Σύμφωνα με έρευνες 2 χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σ’ ένα πλήρες γεύμα. Τα ταπεινά αυτά όσπρια είναι εκτός των άλλων πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικές στερόλες και φολικό οξύ. Τα στραγάλια συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους και τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της κακής χοληστερίνης και της αναιμίας.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα στραγάλια μας είναι μεγάλα σε μέγεθος και αφράτα. Προέρχονται από την ειδική επεξεργασία του ρεβιθιού. Είναι μία τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες και φτωχή σε λιπαρά και χοληστερίνη. Είναι καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου και ασβεστίου. Τα αφράτα, ανάλατα στραγάλια συνδυάζονται άψογα με σταφίδα ξανθιά. Με αυτόν τον τρόπο έχετε ένα πολύ θρεπτικό και νόστιμο σνακ που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε το!   Συντήρηση: Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για 6 μήνες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ο αγαπημένος καρπός -ψημένος πια- αποκτά μια πιο μεστή και γεμάτη γεύση, γίνεται το αγαπημένο αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό σνακ. Γνωστά για τα ακόρεστα λιπαρά τους οξέα αλλά και τις πρωτεΐνες και βιταμίνες τους, τα φουντούκια γενικότερα καταναλώνονται ωμά, ψημένα, σε μορφή πάστας αλλά και ως μαγειρικο λάδι.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Φυστίκι Ελληνικό

    1,85 7,40 
    Τα φιστίκια είναι είδος ξηρού καρπού γνωστά για τη πλούσια διατροφική τους αξία και την νόστιμη τους γεύση. Ο ξηρός αυτός καρπός μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμός ή μαγειρεμένος είτε μπορεί να εμπλουτίσει διατροφικά διάφορα πιάτα, αλμυρά ή γλυκά. Έχουν μικρό μέγεθος και είναι οι καρποί του δέντρου της φιστικιάς (επιστημονική ονομασία Πιστακία η γνήσια, Pistacia vera) όπου ανήκει στην οικογένεια των Ανακαρδιοειδών. Η φιστικιά είναι δίοικο, φυλλοβόλο δέντρο όπου πρωτοκαλλιεργήθηκε στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, πιθανότατα στο Ιράν, σε περιοχές δηλαδή που χαρακτηρίζονταν από ζεστό και ξηρό κλίμα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Φυστίκι Ελληνικό

    1,85 7,40 
    Φιστίκι αράπικο, ευεργετικές ιδιότητες: Περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς επίσης φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Επίσης περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χρήσιμα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης στο αίμα,Η μακρινή Νότιος Αμερική είναι η χώρα καταγωγής του. Το φιστίκι αράπικο ευδοκίμησε όμως και στο εύκρατο κλίμα της χώρας μας και έτσι καλλιεργείται πλέον σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ευτυχώς, γιατί το αγαπάμε πολύ. Καταναλώνεται ιδιαίτερα ως ξηρός καρπός (σνακ).
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Η αραχίδα, το φυτό από το οποίο παίρνουμε και το αράπικο φιστίκι, κατάγεται από τη Νότια Αμερική και οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που το έκαναν γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο. Οι καινούριες εσοδίες βγαίνουν στην αγορά το Σεπτέμβριο και έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών στερολών (διπλάσια από τους άλλους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα τρόφιμα που θεωρούνται καλές πηγές) και είναι έτσι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.

Τίτλος

Go to Top