Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ2024-03-06T20:01:59+00:00

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Κάσιους Εισαγωγής

    4,99 19,90 
    Τα κάσιους ψημένα είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων. Τα κάσιους ψημένα περιέχουν επίσης βιταμίνες C και B, συμπεριλαμβανομένων 7 μικρογραμμαρίων (mcg) φολικού DFE . Μια μερίδα είναι περίπου 18 ολόκληρα κάσιους. Το κάσιους είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη και καλή πηγή πρωτεϊνών.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, μαγνήσιο και χαλκό.Οι βιταμίνες Β είναι η ομάδα βιταμινών που εμπλέκονται στην κατασκευή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι απαραίτητες στη δραστηριότητα του σώματος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το κάσιους είναι ένας τύπος ξηρών καρπών με απαλή σύσταση και γλυκιά γεύση. Είναι εγγενείς στη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα στη Βραζιλία, και εισήχθησαν από αποίκους στην Αφρική και την Ινδία. Αυτές οι περιοχές είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κάσιους σήμερα. Τα κάσιους πωλούνται είτε ωμά είτε ψημένα, και αλατισμένα ή ανάλατα.  
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Κελυφωτό Ελληνικό

    6,22 24,90 
    Τα φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα. Καταναλώνονται καβουρδισμένα, με ή χωρίς αλάτι καθώς και νωπά είτε νωπά ανάλατα.Ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό μας σύστημα, βοηθάει στον γρήγορο κορεσμό και στη διαχείριση της πείνας, περιέχουν ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κελυφωτό Ελληνικό

    6,22 24,90 
    Τα φιστίκια Αιγίνης παρέχουν ενέργεια λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν. Ακόμη, εμπεριέχουν υψηλά ποσά πρωτεΐνης και αμινοξέων. Παράλληλα, τα φιστίκια Αιγίνης προσφέρουν φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.Τα κελυφωτά φιστίκια αποτελούν ένα είδος ξηρού καρπού με υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, συστατικά που προάγουν την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Από την άλλη, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β – και ειδικότερα βιταμίνη Β1 και Β6 –, ενώ περιέχουν και υψηλά ποσά πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα κολοκυθόσπορα προέρχονται από την οικογένεια cucurbita (cucurbita pepo) και είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το λάδι, που περιέχουν, μεταξύ 40-50%, είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α. Στην Κίνα μάλιστα θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Οι σπόροι είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου, που βοηθά στη χαλάρωση και την ελάττωση της πίεσης, καθώς και ψευδαργύρου. Τέλος περιέχουν Φυτοστερόλες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κολοκυθόσπορος αλατισμένος. Τα γνωστά σε όλους μας σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Ο κολοκυθόσπορος, με αλάτι ή χωρίς, είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεικό οξύ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περιέχει επίσης ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνες όπως Ε,C,K και ορισμένες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία ενισχύει τον ξεκούραστο ύπνο.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα κολοκυθόσπορα (ή Κολοκυθόσπορος) είναι τα γνωστά σε όλους μας άσπρα σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Τρώγονται ψημένα και αλατισμένα ή ακόμα και ωμά. Όπως και να προτιμάτε τα κολοκυθόσπορα, είναι ένα φυσικό, νοστιμότατο snack, κατάλληλο ακόμα και υγιεινή διατροφή.Είναι φορτωμένοι με αντιοξειδωτικά, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ελληνικοί, σπάνιοι κολοκυθόσποροι λοιπόν! Πιστέψτε μας, είναι όντως σπάνια και δυσεύρετη η ελληνική ψίχα κολοκυθόσπορου.. Όσο σπάνια είναι όμως, άλλο τόσο νόστιμη είναι! Θα τη λατρέψετε. Απολαύστε τους κολοκυθόσπορους σκέτους, ανάμεικτους με άλλους ξηρούς καρπούς, σε μπάρες δημητριακών και πράσινες σαλάτες, σε dips και σούπες. Γιατί αξίζει να τρώτε ωμούς κολοκυθόσπορους:
    • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
    • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κολοκυθόσπορων μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.
    • Δρουν διουρητικά και προστατεύουν την υγεία του προστάτη μας.
    • Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου!
    • Ρυθμίζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
    • Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ελληνικοί, σπάνιοι βιολογικοί κολοκυθόσποροι λοιπόν! Πιστέψτε μας, είναι όντως σπάνια και δυσεύρετη η ελληνική ψίχα κολοκυθόσπορου.. Όσο σπάνια είναι όμως, άλλο τόσο νόστιμη είναι! Θα τη λατρέψετε. Απολαύστε τους κολοκυθόσπορους σκέτους, ανάμεικτους με άλλους ξηρούς καρπούς, σε μπάρες δημητριακών και πράσινες σαλάτες, σε dips και σούπες. Γιατί αξίζει να τρώτε ωμούς κολοκυθόσπορους:
    • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
    • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κολοκυθόσπορων μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.
    • Δρουν διουρητικά και προστατεύουν την υγεία του προστάτη μας.
    • Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου!
    • Ρυθμίζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
    • Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Κουκουνάρι: Το Θρεπτικό Ο καρπός από το κουκουνάρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πολυβιταμίνη, εξαιτίας των πολλών θετικών διατροφικών στοιχειών που εμπεριέχει. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους του, τα κουκουνάρια, αποτελούσαν εμπορεύσιμο αγαθό από την αρχαιότητα, αλλά ήταν και σύμβολο γονιμότητας και ανδρισμού. Οι καρποί από το δέντρο της κουκουναριάς καταναλώνονται ωμοί σαν σνακ, ψητοί, σε διάφορες σάλτσες ή ακόμη σαν γέμιση ψητών κρεάτων. Το κουκουνάρι συλλέγεται με τα χέρια και η γεύση του μοιάζει με ένα ελαφρός πικάντικό αμύγδαλο. Είναι τόσο θρεπτικό που θα σε βοηθούσε ν α έχεις ένα σούπερ πρωινό αν το χρησιμοποιούσες στα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.
    Ποσότητα
    100 g.50 g.250 g.
  • Το κροκερίνο έχει ως βάση το ελληνικό αράπικο φιστίκι, είναι γνωστό για το σκούρο καφέ χρώμα του και τη σκληρή του κρούστα από αλεύρι σίτου. Έχει ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς γλυκιά αλλά και υφή. Είναι ένα σνακ το οποίο μπορεί να καταναλωθεί από μεγάλους και μικρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να σας κρατήσει άνετα συντροφιά σε μια βραδιά ποδοσφαίρου, ταινίας ή επιτραπέζιου παιχνιδιού, ταιριάζει με όλα τα οινοπνευματώδη ποτά αλλά και τη μπύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεξεργασμένα σνακ διατηρούν την διατροφική αξία του βασικού καρπού.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: •Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. •Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. •Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών. •Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: •Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. •Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. •Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών. •Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο χρυσός λιναρόσπορος με τη λεπτή γεύση ξηρών καρπών, ελαφρώς γήινη είναι μια φθηνή υπερτροφή που μπορεί ο καθένας να συμπεριλάβει στη διατροφή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα στο πρωινό, στο γιαούρτι, σε σαλάτες σε πολλά φαγητά ή επιδόρπια.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα μακαντέμια είναι ένας τροπικός ξηρός καρπός που τρώγεται ωμός για να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του, αλλά είναι και ένα συστατικό σε πολλά νόστιμα πιάτα. Οι ξηροί καρποί Macadamia είναι ένα από τα υγιεινά σνακ που μπορούμε να φάμε και αυτό οφείλεται στα πολλά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.Το macadamia στη πιο αγνή μορφή του, όπως ακριβώς μαζεύεται από το δέντρο. Διατηρεί όλη τη νοστιμιά και τα θρεπτικά συστατικά του και μπορείτε να το απολαύσετε τόσο μόνο του όσο και σε συνδυασμό με αποξηραμένα φρούτα και μούρα (δοκιμάστε το με cranberries). Μη διστάσετε ακόμα να το ψιλοκόψετε ακανόνιστα και να το βάλετε στο γιαούρτι σας, τη σαλάτα, τις μπάρες και τα μπισκότα σας. Πέρα από όλα τα παραπάνω τα αμύγδαλα είναι από μόνα τους μία ισχυρή «δόση» αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ραβιόλι fire mix

    0,99 4,45 
    Φιστίκι ravioli Fire mix … Το δημοφιλές σε όλους φιστίκι επικαλυμμένο από αλεύρι καλαμποκιού και πασπαλισμένο με αλάτι και διάφορα καρυκεύματα μας δίνει αυτό το γευστικότατο και πικάντικο σνακ. Παρασκευάζετε με ένα συνδυασμό αλατιού και μπαχαρικών με γεύση wasabi, τυριού και ντομάτας δίνοντας μας ένα πολύ καυτερό μείγμα για τους λάτρεις του spicy. Ένα αλμυρό και πικάντικο σνακ που είτε μόνο του είτε σε κάποιο μείγμα ξηρών καρπών συνοδεύει ευχάριστα το ποτό ή το αναψυκτικό μας.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Η σύστασή του ενισχύει τη ρίζα της τρίχας ενώ τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, την ενυδάτωση της επιδερμίδας στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνουν τη μικρο-κυκλοφορία. Τα έλαια που περιέχουν οι σπόροι σουσαμιού συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το σουσάμι αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου και ψευδάργυρου. Το σουσάμι αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Πεντανόστιμη και αρωματική, αυτή η ποικιλία σουσαμιού έχει πραγματικά πολλά να δώσει! Γευστικά το μαύρο σουσάμι έχει πιο γεμάτη, πιο γήινη γεύση από τις κλασσικές ποικιλίες σουσαμιού. Την ίδια στιγμή αφήνει μία πιο πικρή επίγευση, γεγονός που το κάνει ιδανική προσθήκη για πολλά πιάτα. Και μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένο στις κουζίνες μας, αλλά πιστέψτε μας, το μαύρο σουσάμι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια! Γιατί αξίζει να τρώτε μαύρο σουσάμι: 1.Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard τόνισε την περιεκτικότητα του μαύρου σουσαμιού σε σίδηρο και βιταμίνη Β. Και είναι σύνηθες άτομα με έλλειψη σε σίδηρο και βιταμίνη Β να παρουσιάζουν συχνότερα συμπτώματα, όπως απώλεια μαλλιών και μνήμης. 2.Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Σύμφωνα με τον Dr. Ronald De Phino, η σησαμίνη που περιέχεται στο σουσάμι προστατεύει το συκώτι ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 3.Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού που νιώθουμε. 4.Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το μαύρο σουσάμι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ουσία που προστατεύει από την υπέρταση. 5.Τέλος, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρου σουσαμιού ίσως συμβάλλει και στην υγεία των οστών, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο και ψευδάργυρο.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του Μωυσή οι Αιγύπτιοι άλεθαν τα σπέρματα και χρησιμοποιούσαν το σουσάμι με τη μορφή αλευριού. Οι Κινέζοι ήδη πριν από 5000 χρόνια παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης. Οι Ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιας κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του Μωυσή οι Αιγύπτιοι άλεθαν τα σπέρματα και χρησιμοποιούσαν το σουσάμι με τη μορφή αλευριού. Οι Κινέζοι ήδη πριν από 5000 χρόνια παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης. Οι Ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιας κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • “Στραγάλι το όσπριο με την πλούσια διατροφική αξία”. Τα στραγάλια είναι ψημένα ρεβίθια και όπως όλα τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Εκτός από το ότι περιέχουν πολλές φυτικές ίνες υπερέχουν σε βιταμίνες Α και Β σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, συνεπώς δικαίως χαρακτηρίζονται ως υπερτροφή (super food). Τα στραγάλια μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή για πολλούς λόγους: είναι οικονομικά, δεν θέλουν μαγείρεμα όπως τα υπόλοιπα όσπρια, κουβαλιόνται εύκολα, συνδυάζονται με άλλους ξηρούς καρπούς, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα και είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Σύμφωνα με έρευνες 2 χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σ’ ένα πλήρες γεύμα. Τα ταπεινά αυτά όσπρια είναι εκτός των άλλων πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικές στερόλες και φολικό οξύ. Τα στραγάλια συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους και τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της κακής χοληστερίνης και της αναιμίας.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα στραγάλια μας είναι μεγάλα σε μέγεθος και αφράτα. Προέρχονται από την ειδική επεξεργασία του ρεβιθιού. Είναι μία τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες και φτωχή σε λιπαρά και χοληστερίνη. Είναι καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου και ασβεστίου. Τα αφράτα, ανάλατα στραγάλια συνδυάζονται άψογα με σταφίδα ξανθιά. Με αυτόν τον τρόπο έχετε ένα πολύ θρεπτικό και νόστιμο σνακ που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε το!   Συντήρηση: Διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για 6 μήνες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ο αγαπημένος καρπός -ψημένος πια- αποκτά μια πιο μεστή και γεμάτη γεύση, γίνεται το αγαπημένο αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό σνακ. Γνωστά για τα ακόρεστα λιπαρά τους οξέα αλλά και τις πρωτεΐνες και βιταμίνες τους, τα φουντούκια γενικότερα καταναλώνονται ωμά, ψημένα, σε μορφή πάστας αλλά και ως μαγειρικο λάδι.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ένας από τους νόστιμους, υγιεινούς και διαδεδομένους ξηρούς καρπούς του κόσμου! Χρησιμοποιείται παντού, ακόμα και εκεί που δε φαίνεται, όπως στην αγαπημένη μας πραλίνα.. Με γήινη, πλούσια γεύση και άφθονα θρεπτικά συστατικά, τα φουντούκια δε θα έπρεπε να λείπουν από καμία διατροφή!Τα ωμά φουντούκια, λόγω της φυσικής υγρασίας που περιέχουν, είναι πιο μαλακά σε υφή και η γεύση τους είναι πιο γήινη από τα ψημένα φουντούκια που όλοι γνωρίζουμε.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Φυστίκι Ελληνικό

    1,85 7,40 
    Τα φιστίκια είναι είδος ξηρού καρπού γνωστά για τη πλούσια διατροφική τους αξία και την νόστιμη τους γεύση. Ο ξηρός αυτός καρπός μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμός ή μαγειρεμένος είτε μπορεί να εμπλουτίσει διατροφικά διάφορα πιάτα, αλμυρά ή γλυκά. Έχουν μικρό μέγεθος και είναι οι καρποί του δέντρου της φιστικιάς (επιστημονική ονομασία Πιστακία η γνήσια, Pistacia vera) όπου ανήκει στην οικογένεια των Ανακαρδιοειδών. Η φιστικιά είναι δίοικο, φυλλοβόλο δέντρο όπου πρωτοκαλλιεργήθηκε στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, πιθανότατα στο Ιράν, σε περιοχές δηλαδή που χαρακτηρίζονταν από ζεστό και ξηρό κλίμα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Φυστίκι Ελληνικό

    1,85 7,40 
    Φιστίκι αράπικο, ευεργετικές ιδιότητες: Περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς επίσης φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Επίσης περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χρήσιμα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης στο αίμα,Η μακρινή Νότιος Αμερική είναι η χώρα καταγωγής του. Το φιστίκι αράπικο ευδοκίμησε όμως και στο εύκρατο κλίμα της χώρας μας και έτσι καλλιεργείται πλέον σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ευτυχώς, γιατί το αγαπάμε πολύ. Καταναλώνεται ιδιαίτερα ως ξηρός καρπός (σνακ).
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα φιστίκια Αιγίνης χαρακτηρίζονται σαν μια σούπερ, συμπυκνωμένη τροφή. Είναι από τα λίγα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις χούφτα καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ιδιαιτέρως το συμπλέγματος Β), μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά.Ακόμη και 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10 τοις εκατό από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φωσφόρο και χαλκό και φυτικές ίνες.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες, ουσίες που αποδεδειγμένα σήμερα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.Περιέχουν υψηλή ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό ρίχνοντας τα επίπεδα της ορμόνης στρες κορτιζόλης, περισσότερο από κάθε άλλο ξηρό καρπό.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.

Τίτλος

Go to Top