Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΑΛΑΤΙΑ2024-03-11T14:55:58+00:00

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΑΛΑΤΙΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • flakes κρεμμύδι

    0,75 3,00 
    Το κρεμμύδι είναι ένα φυτό γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι γνωστό για τη χρήση του στη μαγειρική, φημίζεται όμως και για τις δυναμωτικές του ιδιότητες. Έχει καυτερή γεύση και μοναδικό άρωμα. Είναι πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο, βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ. Περιέχει φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Συνδυάζεται με όλες τις γεύσεις, ειδικά με τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα λαδερά, τις σάλτσες, τις σούπες και τις πίτες.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Άνθος Αλατιού Μεσολογγίου: Το «λουλούδι» του Αλάτιου. Ο Άνθος Αλατιού Μεσολογγίου, θεωρείται από πολλούς ως Λευκός Χρυσός, αφού η ντελικάτη και γήινη γεύση του το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε παρόμοια προϊόντα. Σε ένα από τα πιο όμορφα και πολυφωταγραφημένα μέρη της Ελλάδας, γεννιέται ένας γευστικός ανθός εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η μεγάλη διαφορά από το κοινό αλάτι, είναι ότι δεν έχει επεξεργαστεί χημικά και διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό υγρασίας και γεύσης. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό δεν είναι μόνο ο τόπος αλλά και ο τρόπος συλλογής του, αφού «μαζεύεται» με το χέρι από την κορυφή κάθε αλατισμένου «βουνού» μέσα στην λιμνοθάλασσα. Φυσικά αναδεικνύει την γεύση των εδεσμάτων, αλλά χρησιμοποιείται και σαν βασικό μπαχαρικό σε πολλές συνταγές με κρέατα και ψάρια.
  • ΑΛΑΤΙ ΑΝΘΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 250ΓΡ Αλάτι από τις φυσικές αλυκές Μεσολογγίου Συλλέγεται με παραδοσιακό τρόπο από την επιφάνεια του νερού. Όταν εξατμίζεται το νερό, οι κρύσταλλοι του αλατιού δημιουργούν έναν αφρό που μαζεύεται στις άκρες της αλυκής και ονομάζεται ανθός του αλατιού. Χρησιμοποιήστε το στο μαγείρεμα, το ψήσιμο και το γαρνίρισμα, ενισχύοντας τις γεύσεις κάθε πιάτου σας.
  • Το βιολογικό Μεσογειακό αλάτι συλλέγεται με το χέρι κατά μήκος της Κροατικής ακτής. Η διαδικασία εξαγωγής του θαλασσινού αλατιού είναι φυσική και φιλική προς το περιβάλλον, με την αλυκή να λειτουργεί ως ένα βιοδυναμικό οικοσύστημα, ενσωματωμένο αρμονικά ανάμεσα σε πέντε φυσικά πάρκα. Το εμπόριο αυτού του θαλασσινού αλατιού συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση αυτού του μοναδικού παράκτιου τοπίου, το οποίο αποτελεί βιότοπο για πολλά είδη φυτών και ζώων.
  • ΑΛΑΤΙ ΓΚΡΙΖΟ ΨΙΛΟ (ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ) 1000g Το αλάτι αυτό συλλέγεται με το χέρι, με τον παραδοσιακό τρόπο. Αφυδατώνεται στον ήλιο. Είναι ακατέργαστο, μη ραφιναρισμένο, ώστε να διατηρεί τα φυσικά συστατικά του.
  • Το ορυκτό αλάτι Ιμαλαίων προέρχεται από θάλασσες που έχουν κλειστεί μέσα στη γη πριν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Το αυθεντικό αλάτι Ιμαλαίων θεωρείται ως ένα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια το οποίο και συνιστάται ως εκείνο με τις καλύτερες βιοενεργητικές ιδιότητες. Περιέχει πλήθος ευεργετικών μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων. Η θρεπτική του αξία, η πληρότητα της γεύσης του και η καθαρή φυσική του σύνθεση καθιστούν το αλάτι Ιμαλαΐων ως το μοναδικό αλάτι που χαρίζει υγεία και ευεξία. Το αλάτι Ιμαλαΐων σε αντίθεση με τα κοινά μαγειρικά αλάτια, δεν είναι ραφιναρισμένο, δεν είναι επιβλαβές για τον οργανισμό και δεν είναι τοξικό. Χρησιμοποιείται ως βοήθημα σε περιόδους δίαιτας μιας και καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών
  • Αλάτι Κόκκινο Χαβάης μια μοναδική και γευστική προσθήκη σε κάθε πιάτο Προσθέστε μια πινελιά από τα νησιά στη μαγειρική σας με το κόκκινο αλάτι της Χαβάης Αλάτι Κόκκινο Χαβάης γευση Το κόκκινο αλάτι της Χαβάης είναι ένας τύπος αλατιού που συλλέγεται από το νησί Molokai στη Χαβάη. Είναι γνωστό για το ζωντανό, κόκκινο χρώμα του και τη μοναδική γεύση του, η οποία είναι ελαφρώς γλυκιά και ελαφρώς αλμυρή. Αλάτι Κόκκινο Χαβάης λίγα λόγια Το Κόκκινο Αλάτι Χαβάης παρασκευάζεται με τη συλλογή αλμυρού νερού από τον Ειρηνικό Ωκεανό και στη συνέχεια αφήνοντάς το να εξατμιστεί στον καυτό ήλιο της Χαβάης. Καθώς το νερό εξατμίζεται, αφήνει πίσω του ένα στρώμα αλατιού που στη συνέχεια συλλέγεται. Οφέλη και ιδιότητες Μία από τις μοναδικές ιδιότητες του Κόκκινου Αλατιού της Χαβάης είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Το κόκκινο αλάτι της Χαβάης έχει επίσης χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο από το κοινό θαλασσινό αλάτι, καθιστώντας το μια πιο υγιεινή επιλογή για όσους επιθυμούν να μειώσουν την πρόσληψη νατρίου.
  • Φυσικό αλάτι από τις αλυκές του Μεσολογγίου! Αγνό προϊόν χωρίς πρόσθετα ροής ή χημικά! Ένα από τα καλύτερα αλάτια της χώρας μας! Αλάτι Μεσολογγίου Χοντρό -Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την πίεση του αίματος -Αποσπά την υπέρμετρη οξύτητα από τα κύτταρα, ειδικά από τα εγκεφαλικά κύτταρα -Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα -Απομακρύνει τη συμφόρηση στα ιγμόρεια άντρα -Είναι φυσικό, ισχυρό αντιισταμινικό -Αποτρέπει την υπέρμετρη παραγωγή σάλιου -Δυναμώνει τα οστά -Προλαμβάνει την ουρική αρθρίτιδα -Εφοδιάζει τον οργανισμό με πάνω από 80 απαραίτητα μέταλλα.
  • Φυσικό αλάτι από τις αλυκές του Μεσολογγίου! Αγνό προϊόν χωρίς πρόσθετα ροής ή χημικά! Ένα από τα καλύτερα αλάτια της χώρας μας! Σημαντικές ιδιότητες του γνήσιου αλατιού: – Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την πίεση του αίματος —μαζί με το νερό. – Αποσπά την υπέρμετρη οξύτητα από τα κύτταρα, ειδικά από τα εγκεφαλικά κύτταρα. – Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους διαβητικούς. – Είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό. – Έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση, ειδικά στο άσθμα και την κυστική ίνωση. – Απομακρύνει τη συμφόρηση στα ιγμόρεια άντρα. – Είναι φυσικό, ισχυρό αντιισταμινικό. Ο Προλαμβάνει τις κράμπες. – Αποτρέπει την υπέρμετρη παραγωγή σάλιου. Η νυχτερινή σιελόρροια μπορεί να δηλώνει ανεπάρκεια αλατιού. – Δυναμώνει τα οστά. Το 20% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. – Εφοδιάζει τον οργανισμό με πάνω από 80 απαραίτητα μέταλλα. Το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει μόνο δύο ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει επικίνδυνα χημικά πρόσθετα όπως το πυριτικό άλας αλουμινίου, που προκαλεί τη νόσο Αλτσχάιμερ.
  • Το μπλέ αλάτι Περσίας είναι το πιο σπάνιο και αρχαιότερο στον πλανήτη. Το βρίσκουμε και το εξάγουμε μόνο απο λίμνες αλατιού στο Σεμνάν, Ιράν, που δημιουργήθηκαν πρίν απο 100 εκατομμύρια χρόνια. Καθώς χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να δημιουργηθούν αυτοί οι κρυστάλλοι αλατιού, υπάρχει περιορισμένη ποσότητα που μπορεί να εξαχθεί κάθε χρόνο, κάτι το οποίο κάνει το Μπλέ Αλάτι Περσίας ακόμη πιο ιδιαίτερο. Η μοναδική μπλέ χροιά του οφείλεται στη συμπιεσμένη δομή των πετρωμάτων κατά τον σχηματισμό της κρυσταλλικής δομής του αλατιού. Οι κρύσταλλοι διαθλούν το φώς με ιδιαίτερο τρόπο, δημιουργώντας αυτήν την έντονη μπλέ απόχρωση. Θρεπτικές Αξίες Είναι γεμάτο θρεπτικές άξιες όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Οφέλη για την υγεία Το μπλε αλάτι Περσίας και τα οφέλη για την υγεία είναι αποδεδειγμένα. Έχει πολύ λιγότερο νάτριο από τα υπόλοιπα αλάτια θαλάσσης και τραπεζίου, είναι ιδανικό για ανθρώπους με υψηλή πίεση ή καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμο για μυική και οστική υγεία.
  • ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΠΕΡΜΠΟΝ STICK BIO 1Χ5g Η Biovegan προμηθεύεται τη βανίλια bourbon αποκλειστικά από τη Μαδαγασκάρη και συνεργάζεται απευθείας με τις τοπικές αγροτικές οικογένειες. Η βανίλια Bourbon, δίνει σε πολλά πιάτα κάτι το μοναδικό με το άρωμα και τη γεύση της. Οι λευκοί κρύσταλλοι βανιλίνης στο λοβό, είναι σημάδι υψηλής ποιότητας και πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε βανιλίνη. Επίσης, μην πετάτε τον λοβό αφού τον ξύσετε, καθώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε τη ζάχαρη, το τσάι ή το φυτικό σας ρόφημα, αλλά και σε διάφορα αλμυρά συστατικά όπως ξύδι, λάδι, αλάτι, πιπέρι ή μουστάρδα, όπου συνδυάζονται υπέροχα με τη βανίλια. Πώς να χρησιμοποιήσετε το φασόλι βανίλιας bourbon: Κόψτε το λοβό κατά μήκος με τη μύτη ενός μαχαιριού. Ξύστε τον πολτό βανίλιας κατά μήκος.
  • ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΠΕΡΜΠΟΝ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ BIO 26gr Το εκχύλισμα βανίλιας caBIOke αποτελεί ιδανική λύση για τις συνταγές σας. Το caBIOke Vanilla-Extract είναι ιδανικό για ψήσιμο και μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε το στον καφέ, στις κρέμες, στα επιδόρπια στο γιαούρτι και τις φρουτοσαλάτες. Είναι το μοναδικό εκχύλισμα βανίλιας στην αγορά που δεν περιέχει αλκοόλ! Όταν περιέχεται το αλκοόλ βοηθά το άρωμα να αναδύεται πιο έντονα. Όπως ακριβώς και η φυσική βανίλια. Το βιολογικό εκχύλισμα Μαδαγασκάρης-Bourbon είναι vegan, και δεν περιέχει αλκοόλ
  • Βανίλια Νορβηγίας

    1,60 8,00 
    Υποκατάστατο της φυσικής βανιλλίνης, με πανομοιότυπο άρωμα σε σχέση με τη φυσική βανιλλίνη, αποτελεί κύριο συστατικό για την παρασκευή προϊόντων ζαχαροπλαστικής καθώς και για τον αρωματισμό διάφορων προϊόντων, όπως καλλυντικά, σαπωνοδιαλύματα, οδοντόκρεμες, καφές, τσιγάρα και αναψυκτικά.
    Ποσότητα
    100 g.20g50 g.
  • Βεγκέτα

    0,75 3,00 
    Το μείγμα βεγκέτα (Veggeta) είναι ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών, λαχανικών και μυρωδικών των Βαλκανίων. Έχει εκπληκτική μυρωδιά και γεύση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα λαδερά σας, τα όσπρια, σε σάλτσες, βραστά και σούπες. Επίσης πάνω σε κρέατα, κοτόπουλο, ψάρι και ομελέτες. Μοιάζει με τον γνωστό κύβο με ζωμό λαχανικών! Δοκιμάστε το και σίγουρα θα αποτελέσει βασικό συστατικό για την κουζίνα σας
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Το γαρύφαλλο ή μοσχοκάρφι, προέρχεται από τα αποξηραμένα μπουμπούκια του γαριφαλόδενδρου. Ευδοκιμεί στις Φιλιππίνες, τη Μαδαγασκάρη, τις Δυτικές Ινδίες και τις Αντίλλες. Κύριο χαρακτηριστικό του η έντονη, καυστική γεύση και άρωμα. Το χρησιμοποιούμε για τον αρωματισμό κρεάτων, στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και στην ποτοποιία, κυρίως για τον αρωματισμό των λικέρ. Επειδή είναι ιδιαίτερα καυτερό, καλό είναι να αφαιρείται από το φαγητό πριν σερβιριστεί ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη. Περιέχει ένα αιθέριο έλαιο, το οποίο θεωρείται φάρμακο για τον πονόδοντο, τη δυσπεψία και τη ναυτία. Είναι επίσης απολυμαντικό, αναλγητικό και αντισηπτικό.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Γκαράμ μασάλα

    0,99 3,98 
    Δημοφιλές ινδικό μείγμα καρυκευμάτων, το γκαράμ μασάλα (garam masala) συναντάται σε όλη την ινδική μαγειρική, από τα βόρεια μέχρι τα νότια της χώρας. Κατά λέξη σημαίνει «έντονο» (η λέξη «γκαράμ» δεν αναφέρεται στο καυτερό αλλά μάλλον στο έντονο) μπαχαρικό. Για το γκαράμ μασάλα ισχύει ό,τι και για όλα τα μείγματα. Δεν υπάρχει μία αυθεντική συνταγή. Η κάθε περιοχή, η κάθε οικογένεια, ο κάθε μάγειρας και μαγείρισσα, δημιουργεί το δικό του μείγμα με βάση τις γευστικές προτιμήσεις. Η βάση του πάντως είναι συνήθως μπαχαρικά που αναδίδουν ζεστά αρώματα όπως κύμινο, καρδάμωμο, κόλιανδρο, μαραθόσπορο, σκόνη σκόρδου, κανέλα, γαρίφαλο, δαφνόφυλλο, μοσχοκάρυδο, μασίς, λευκό και μαύρο πιπέρι. Πολλές φορές περιέχει επίσης αστεροειδή γλυκάνισο και ασαφέτιδα, ξηρούς καρπούς και κρεμμύδι, ακόμα και υγρά συστατικά, όπως ξίδι και γάλα καρύδας, που μετατρέπουν το μείγμα σε πάστα.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Εξαντλημένο!
    Αλλες Ονομασίες: Αστεροειδής Άνισος Ιδιότητες: ● Κατά των ρευματισμών. ● Κατά των κολικών. ● Πέψη. Επιπλέον, ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε λικέρ αλλά και στη μαγειρική σε πιάτα με κρέας, ενώ κατέχει ιδιαίτερα θέση στην κινέζικη, την ινδική και την ινδονησιακή κουζίνα. Προέλευση: Ινδία Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Κακουλές αλεσμένος

    2,40 12,00 
    Το κακουλέ ή αλλιως κάρδαμο θεωρείται ως ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά. Εχει πικάντικη γεύση και θυμίζει λεμόνι. Αρωματίζει, χρησιμοποιείται πολύ στην Ανατολίτικη κουζίνα, δίνει μια πολύ ''γλυκιά'' γεύση στον καφέ καθώς και στο τσάι. Επίσης σημαντική είναι η χρήση του στη ζαχαροπλαστική και απαραιτήτως στα τσουρέκια.
    Ποσότητα
    100 g.20g50 g.
  • Κανέλα Ινδονησίας: Η βασίλισσα των μπαχαρικών Το πιο αγαπημένο μπαχαρικό όλων είναι αναμφίβολά η Κανέλα Ινδονησίας, αφού προσφέρει μια φίνα γεύση όπου χρησιμοποιείται. Από τα Βάθη της Ασίας, αυτό το κάποτε πολύτιμο και δυσεύρετο μπαχαρικό, κατέκτησε όλο τον κόσμο και η φήμη του διαδόθηκε στα πέρατα της Γής. Δεν άργησε να προσφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες αφού ταιριάζει παντού, από ροφήματα και γλυκά ως κρέατα και πίτες. Η Ινδονησιακή κανέλα (Cinnamomum cassia) καλλιεργείται κυρίως στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία της έχει ελληνική ρίζα, από τη λέξη κιννάμωμον που σημαίνει “γλυκό ξύλο”. Σε μορφή σκόνης μπορείς να πασπαλίσεις τα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Από τα Βάθη της Ασίας, αυτό το κάποτε πολύτιμο και δυσεύρετο μπαχαρικό, κατέκτησε όλο τον κόσμο και η φήμη του διαδόθηκε στα πέρατα της Γης. Δεν άργησε να προσφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες αφού ταιριάζει παντού, από ροφήματα και γλυκά ως κρέατα και πίτες Έχει σκούρο καστανοκόκκινο χρώμα ενώ το ξύλο της είναι χοντρό, τραχύ, συμπαγές με λίγες στρώσεις όταν τυλίγεται δημιουργεί μια τρύπα στο κέντρο Τη συναντάμε συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ως αρωματικό σε γλυκά, κρέατα, λικέρ και σε κρέμες. Η κανέλα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας, ενώ ανακουφίζει τους καταπονημένους μυς. Είναι καλή πηγή μαγνησίου και σιδήρου, παρά ταύτα δεν μπορεί να μπει σε μεγάλες ποσότητες στα πιάτα μας. Είναι θερμαντική, εφιδρωτική, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών και της διάρροιας. Ο αποξηραμένος φλοιός της, όταν γίνει έγχυμα ή αφέψημα, βοηθάει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ η σκόνη μπαίνει σε πληγές και τσιμπήματα, καθώς έχει αντισηπτική και επουλωτική δράση.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η κανέλα Κεϋλάνης είναι γνωστή και ως αυθεντική ή αληθινή κανέλα. Έχει μακριά λεπτά ξυλαράκια σε πολλές στρώσεις, με λεπτό και γλυκό άρωμα, ενώ το χρώμα της είναι ανοιχτό καφέ ή μπεζ. Χρησιμοποιείται σε πολλούς συνδυασμούς στη ζαχαροπλαστική, σε συνταγές με κρεατικά, σε ροφήματα, στον καφέ και σε γλυκίσματα. Έχει πολλές ιδιότητες μερικές από αυτές είναι ότι συμβάλει στη βελτίωση του κυκλοφορικού, ρυθμίζει το ζάχαρο, την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, δρα κατά του κρυολογήματος και της γρίπης, ενισχύει τη μνήμη, και είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η κανέλα είναι γνωστή σε όλους μας για την υπέροχη μυρωδιά και τη γεύση της. Η συγκεκριμένη κανέλα (Κεϋλάνης) δεν είναι γνωστή μόνο για την γεύση της αλλά και για τις εκπληκτικές θεραπευτικές της ιδιότητες. Από το συγκεκριμένο προϊόν όπως έρχεται σε ξύλο παράγεται η κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη. Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι η κανέλα Κεϋλάνης εχει αντισηπτική, χωνευτική, τονωτική και αιμοστατική δράση.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Εξαντλημένο!
    Έχει πολύ καλή δράση στο πεπτικό σύστημα και βοηθά στην πέψη. Σαν σκόνη, εάν προστεθεί σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα βοηθά πολύ στα κρυολογήματα, βήχα και καταρροή στεγνώνοντας προσωρινά τους βλεννογόνους του αναπνευστικού συστήματος. Επιταχύνει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας και βοηθά σημαντικά τον μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη των ενηλίκων. Ανακουφίζει από τις αλλεργικές καταστάσεις, είτε του δέρματος (έκζεμα) , είτε του αναπνευστικού (εαρινός κατάρρους, επιπεφυκίτιδας κλπ.) Η σκόνη εάν πασπαλιστεί προσεκτικά πάνω σε πληγές σταματά γρήγορα την αιμορραγία και έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Δρα ως αναλγητικό, αντιβακτηριακό, αντιμυκητισιακό, αντιιϊκό, σπασμολυτικό, αρωματικό πικρό, άφυσο, διεγερτικό του κυκλοφορικού, αποχρεμπτικό.
  • Κάρυ Ινδιών

    0,80 3,20 
    Κάρυ: Το χρυσάφι της Ινδίας Μια και μόνο μικρή ποσότητα από Κάρυ, μπορεί αμέσως να σε μεταφέρει στην μακρινή Ινδία, αφού αυτό το ιδιαίτερο μπαχαρικό προέρχεται από αυτήν την μαγική χώρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα πολλών άλλων μπαχαρικών όπως: πιπερόριζα, σκόρδο, πιπέρι, κουρκουμά, κόλιανδρο, σπόρους κύμινο, μαύρο πιπέρι, φύλλα κάρυ, σπόρους μουστάρδας, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, και φύλλα δάφνης. Για αυτό τον λόγο όχι μόνο έχει μια έντονα εξωτική γεύση αλλά περικλείει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες όλων των υλικών που περιέχει. Η Ινδική του ονομασία είναι «Μασάλ» και το Κάρυ είναι η Ευρωπαϊκή του ονομασία, και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ινδικής Κουλτούρας, με αποτέλεσμα κάθε Ινδή νοικοκυρά να έχει και την δική της συνταγή.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Κόλιανδρος σπύρι

    0,94 3,78 
    Κόλιανδρος αποτελεί ένα μπαχαρικό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι σπόροι του είναι μικροί, στρογγυλοί με καφέ χρώμα. Οι σπόροι, τα φύλλα ακόμα και οι ρίζες του κόλιανδρου είναι βρώσιμες και έχουν πολύ ξεχωριστές γεύσεις και χρήσεις.Ο κόλιανδρος περιέχει πλούσιες ποσότητες βιταμινών Α,C και Κ,φυλλικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και μικροποσότητες νιασίνης, βιταμίνης Β και ψευδαργύρου. Κόλιανδρο έχει πολλά ονόματα με μερικά απο αυτά να είναι κόλιανδρος, κόλιαντρος, κολίανδρο, κορίανδρο & κόλιαντρο! Είναι ποώδες αρωματικό φυτό του οποίου τα φύλλα και οι καρποί χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, τη φαρμακευτική και τη ζαχαροπλαστική. Είναι της ίδιας οικογένειας με τον μαϊντανό και μοιάζει µε το μαϊντανό, με κάποιους μάλιστα τον αποκαλούν (κινέζικο μαϊντανό) ενώ η γεύση του θυμίζει σέλινο. Πρόκειται για ένα βότανο του οποίου όλα τα μέρη είναι χρήσιμα από τη ρίζα και τα φύλλα μέχρι τους αποξηραμένους καρπούς του. Η λέξη κόλιανδρο στην παρασκευή τροφίμων, μπορεί να αναφέρεται αποκλειστικά στους σπόρους (ως μπαχαρικό), παρά στο φυτό. Οι σπόροι όταν συνθλιβούν, έχουν μια λεμονάτη γεύση εσπεριδοειδούς, λόγω των τερπενίων, της λιναλοόλης και του πινένιου. Έχει χαρακτηριστεί ως θερμό, πικάντικο και με γεύση πορτοκαλιού.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Κουρκουμάς ΒΙΟ

    0,75 3,00 
    Ο κουρκουμάς (ή αλλιώς Turmeric - κιτρινόριζα) προέρχεται από την ρίζα του τροπικού φυτού Curcuma Longa (Κουρκούμη η Μακρά). Οι ρίζες του φυτού βράζονται, ψήνονται σε φούρνους και μετά αλέθονται δίνοντας μας μία κίτρινη σκόνη. Η τριμμένη κιτρινόριζα είναι πολύ γνωστή στα φαγητά της Ασίας και της Μέσης Ανατολής ως συστατικό του κάρι. Όμως είναι πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα βασικά συστατικά της μουστάρδας. Ο κουρκουμάς είναι μπαχαρικό που συγγενεύει με την πιπερόριζα (τζίντζερ) και έχει ήπια γεύση και άρωμα ξύλου.Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής, ενώ παράλληλα αποτελεί πρώτης τάξεως αντιβιοτικό εξωτερικής χρήσης, προλαμβάνοντας βακτηριακές λοιμώξεις στα τραύματα και επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η κουρκουμίνη, μία ενεργή αντιφλεγμονώδης ένωση που βρίσκεται στο μπαχαρικό turmeric/κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου. Νέα συμπεράσματα που εκδόθηκαν στο περιοδικό Cancer Research αναφέρουν ότι οι φυσικές φαινόλες του κουρκουμά μπορούν να ανακόψουν την ανάπτυξη όγκων στον καρκίνο του προστάτη μπλοκάροντας τους υποδοχείς που χρησιμοποιούνται για να διαδώσουν την ανάπτυξη των κυτταρικών ιστών. Πρόσθετες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PLoS One επεξηγούν το ακριβή τρόπο που δρουν τα μόρια του κουρκουμά στοχεύοντας τα αμυλοειδή ινίδια που σχετίζονται με την αφύσικη ανάπτυξη πρωτεΐνης και τον σχηματισμό πλάκας που είναι χαρακτηριστικό σε ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ. Η προσθήκη κουρκουμά σε μία υγιεινή διατροφή ή η λήψη συμπληρώματος που εμπεριέχει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κουρκουμά σε κάψουλα θα σας προστατέψει από ενδεχόμενο πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων και από την άνοια του Αλτσχάιμερ. Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου με πάνω από 250,000 περιπτώσεις που καταγράφονται ετησίως μόνο στις ΗΠΑ.
  • Κύμινο αλεσμένο

    0,99 3,98 
    Για τη νοστιμιά του Χρησιμοποιείται κυρίως ως καρύκευμα. Είναι παγκοσμίως δημοφιλές και αποτελεί βασικό άρτυμα σε πολλές κουζίνες, ιδιαίτερα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, το κύμινο μπορεί να αποτελέσει σιστατικό σε τυριά, όπως το τυρί Leyden και σε ορισμένα παραδοσιακά ψωμιά από τη Γαλλία. Στην Λατινική Αμερική, συνήθως, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Βραζιλιάνικη κουζίνα. Το κύμινο μπορεί να είναι συστατικό στη σκόνη τσίλι ή να βρίσκεται σε μείγματα μπαχαρικών. Ως φάρμακο Κυρίως σε περιοχές της Ασίας, το κύμινο χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς. Πιστεύεται, ότι το κύμινο είναι ευεργετικό για τις καρδιακές παθήσεις, τα οιδήματα, τα άτομα με έλλειψη γεύσης, αλλά και τα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως εμετός, κακή πέψη, διάρροια και φουσκώματα. Σε τι μορφές το συναντάμε; Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε τριμμένο είτε ολόκληροι οι σπόροι. Έχει μια χαρακτηριστική γεύση με δυνατό και ζεστό άρωμα, που οφείλεται στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Με κύριο συστατικό των ενώσεων του αρώματος είναι η κουμινοαλδεύδη και η κουμινική αλκοόλη. Ουσιαστικά, προσθέτει μια γήινη και μια ζεστή αίσθηση στο φαγητό, καθιστώντας το βασικό σε ορισμένα βραστά και σούπες καθώς και σε καρυκευμένες σάλτσες. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μερικά τουρσιά και γλυκά. Στην Κύπρο, το χρησιμοποιούν, όπως χρησιμοποιούμε εμείς το πιπέρι. Με ποια φαγητά ταιριάζει; Παραδοσιακά, σε ελληνικές συνταγές το κύμινο χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρέας και ειδικά με κιμά. Όλοι έχουμε την ανάμνηση από τα σουτζουκάκια της γιαγιάς με μπόλικο κύμινο! Όμως, ταιριάζει πολύ σε συνταγές με όσπρια αλλά και για τους πιο τολμηρούς με ψητό ψάρι. Ενώ για αυτούς που αναζητούν πιο ιδιαίτερες γεύσεις πρέπει να δοκιμάσουν φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες. Τελικά, ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία; Σύγχρονες μελέτες έχουν αναδείξει τα οφέλη του κύμινου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Με αποτέλεσμα πολλές από τις χρήσεις του τα παλαιότερα χρόνια έχουν επιβεβαιωθεί. Από αναλύσεις του τροφίμου φάνηκε ότι περιέχει πολλές ενώσεις με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.

Τίτλος

Go to Top