Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΑΛΑΤΙΑ2024-03-11T14:55:58+00:00

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΑΛΑΤΙΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Μάραθος σπύρι

    0,90 3,60 
    Είναι ένα αρωματικό και εύγευστο μπαχαρικό με πολλές χρήσεις στην μαγειρική, στη φαρμακευτική αλλά και στην ποτοποιεία. Αποτελεί βασικό συστατικό της Ινδικής κουζίνας αλλά και της κουζίνας της Μέσης Ανατολής. Στην ποτοποιεία χρησιμεύει στον αρωματισμό αποσταγμάτων σταφυλιών, δηλαδή κατά την παραγωγή τσίπουρου, ρακής και άλλων ποτών. Στην ανηθόλη, που περιέχει οφείλονται οι ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου. Έχει ευεργετική επίδραση σαν αφεψήμα ή ροφήμα και βοηθά στην βρογχίτιδα, στον τυμπανισμό και γενικότερα στις εντερικές δυσλειτουργίες. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ήπιο καθαρτικό. Παλαιότερα σε μορφή καταπλάσματος χρησίμευε στους ερεθισμούς των ματιών. Έχει δροσιστική δράση ενισχύει την πεπτική λειτουργία ενώ μειώνει αποτελεσματικά τα αέρια του πεπτικού συστήματος. Άτομα που υποφέρουν από αέρια στην κοιλιά μπορούν να προσθέτουν μάραθο στο γεύμα τους (συνήθως λαχανικά ή όσπρια) που τους προκαλεί φούσκωμα, αλλά επίσης μετά το γεύμα μπορούν να μασούν καλά λίγους σπόρους μάραθο. Έχει διουρητική δράση και βοηθάει στο αδυνάτισμα. Σαν αφέψημα μπορεί να καταναλωθεί προσθέτονταε μία κουταλιά και αφήνοντας να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού και στερεοποιείται σε ακανόνιστα σχήματα μετά από περίπου 15 μέρες. Ήταν η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου και χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Η μαστίχα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις πιο γνωστές να είναι η τσίχλα και το άρωμα για τη ζαχαροπλαστική καθώς και το λικέρ μαστίχας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε αυθεντική μαστίχα Χίου αλλά και γνήσιο μαστιχέλαιο ΧΙΟΥ. Επιπλέον, ενδιαφέρον προκαλούν οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου. Σε ιατρικά κείμενα της ύστερης αρχαιότητας συναντάται πληθώρα ιατρικών συνταγών, με κύριο συστατικό τη μαστίχα, την οποία θεωρούσαν ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και της απέδιδαν πολλές ιδιότητες. Συνήθως τη χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.
    Ποσότητα
    10kg25kg50 g.
  • Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού και στερεοποιείται σε ακανόνιστα σχήματα μετά από περίπου 15 μέρες. Ήταν η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου και χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Η μαστίχα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις πιο γνωστές να είναι η τσίχλα και το άρωμα για τη ζαχαροπλαστική καθώς και το λικέρ μαστίχας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε αυθεντική μαστίχα Χίου αλλά και γνήσιο μαστιχέλαιο ΧΙΟΥ. Επιπλέον, ενδιαφέρον προκαλούν οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου. Σε ιατρικά κείμενα της ύστερης αρχαιότητας συναντάται πληθώρα ιατρικών συνταγών, με κύριο συστατικό τη μαστίχα, την οποία θεωρούσαν ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και της απέδιδαν πολλές ιδιότητες. Συνήθως τη χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.
    Ποσότητα
    10kg25kg50 g.
  • Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού και στερεοποιείται σε ακανόνιστα σχήματα μετά από περίπου 15 μέρες. Ήταν η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου και χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Η μαστίχα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις πιο γνωστές να είναι η τσίχλα και το άρωμα για τη ζαχαροπλαστική καθώς και το λικέρ μαστίχας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε αυθεντική μαστίχα Χίου αλλά και γνήσιο μαστιχέλαιο ΧΙΟΥ. Επιπλέον, ενδιαφέρον προκαλούν οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου. Σε ιατρικά κείμενα της ύστερης αρχαιότητας συναντάται πληθώρα ιατρικών συνταγών, με κύριο συστατικό τη μαστίχα, την οποία θεωρούσαν ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και της απέδιδαν πολλές ιδιότητες. Συνήθως τη χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.
    Ποσότητα
    10kg25kg50 g.
  • Μαχλέπι σκόνη

    1,60 8,00 
    Μαχλέπι, ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb ή Magalenka, ένα μικρό, κουκούτσι άγριων κερασιών. Στ αγγλικά αποκαλείται Mahlab ή Mayleb. Είναι ένα είδος κερασιάς, που συχνά απαντάται ως Πετροκερασιά ή Μαχλεποκερασιά.Το μαχλεπι σκονη παρασκευάζεται από τους σπόρους της κερασιάς Padus Mahaleb. Είναι ένα βασιλικό μπαχαρικό που προσθέτει μεγαλοπρέπεια στα γλυκά, ένα εξαιρετικό συστατικό μυστηρίου, που συνεισφέρει μια ολόκληρη παλέτα γεύσεων, χωρίς να κυριαρχεί στο τελικό αποτέλεσμα.Aν είχατε ποτέ δοκιμάσει ένα γλυκό φτιαγμένο με ολόκληρα ψητά κεράσια, όπου το κουκούτσι προσδίδει ένα απαράμιλλο βάθος γεύσης, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι τρελαίνονται μ αυτό το γλυκό.
    Ποσότητα
    100 g.20g50 g.
  • Μαχλέπι σπυρί

    1,60 8,00 
    Ταυτότητα: Το μαχλέπι προέρχεται από τους μικρούς σπόρους που περιέχονται στον πυρήνα των βαθυκόκκινων καρπών ενός είδους άγριας κερασιάς (Κέρασος ο Μαχαλέμπιος, Prunus mahaleb). Είναι αυτοφυής στις χώρες της Μεσογείου και στην Εγγύς Ανατολή. Το όνομά του προέρχεται από το αραβικό «μαχλάμπ» ή το εβραϊκό «μαχλέπι», που σημαίνει γάλα. Μορφή: Το μαχλέπι, που μοιάζει με ένα μικρό αμύγδαλο σε μέγεθος φακής και σε χρώμα ξανθού ξύλου, ανήκει στα εμβληματικά αρτύματα της κουζίνας της Μέσης Ανατολής. Αρώματα & γεύση: Το άρωμά του κινείται ανάμεσα στο πικραμύγδαλο και το κεράσι, με λίγες γλυκές νότες πορτοκαλανθού. Η γεύση του, στενά δεμένη με το τσουρέκι, θυμίζει… αμυγδαλόπαστα.
    Ποσότητα
    100 g.20g50 g.
  • Μοσχοκάρυδο σπυρί

    0,98 4,90 
    Μοσχοκάρυδο Ινδιών, προέρχεται από τα σπόρια του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς. Έχει ωραίο, δυνατό και διαπεραστικό άρωμα και έντονη, σχεδόν γλυκιά γεύση. Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία, στη μαγειρική, στον αρωματισμό των λουκάνικων και κρεάτων, σε διάφορες σάλτσες αλλά και λικέρ.Το μοσχοκάρυδο μπορεί να συντροφεύσει επάξια,τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές συνταγές. Ένα πολύτιμο μπαχαρικό, δημοφιλές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου.
    Ποσότητα
    100 g.20g50 g.
  • Μουστάρδα σκόνη

    0,90 3,60 
    Μουστάρδα Σκόνη: Το ιδανικό φάρμακο Μουστάρδα σκόνη, είναι γνωστή από την αρχαιότητα ως πολτός σιναπιού, και πήρε το σημερινό της όνομα από τους γάλλους, αφού αυτοί πρώτοι θρυμμάτισαν και ανακάτεψαν τους σπόρους με μούστο κρασιού. Η σκόνη της μουστάρδας για να απελευθερώσει την έντονη και χαρακτηριστική της γεύση πρέπει να έρθει σε επαφή με νερό, γάλα ή ξύδι (ανάλογα που θα χρησιμοποιηθεί). Φυσικά και μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με ψητά κρέατα ή λαχταριστά burger, αλλά από πολλούς θεωρείται το απόλυτο «φάρμακο», αφού η διατροφική της αξία είναι μεγάλη για τον οργανισμό και η χρήση της πολλές.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Μπαχάρι σπυρί

    1,49 5,98 
    Άρωμα, γεύση, θρεπτική αξία...όλα αυτά φαίνεται να συνδυάζονται στους κόκκους του μπαχαριού ! Ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που έχουμε στην διάθεση σας είναι το μπαχάρι, έτοιμο να δώσει άρωμα και γεύση σε όποια συνταγή προστεθεί. Εκτός από το άρωμα, όμως, το μπαχάρι πιθανόν να δρα ευεργετικά στην υγεία μας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς είναι το μπαχάρι, πως μπορούμε να το εντάξουμε στην διατροφή μας και ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας ! Τι Είναι Το Μπαχάρι; Οι καρποί του μπαχαριού ανήκουν στο τροπικό αειθαλές δέντρο του είδους Pimenta Dioica. Στην ουσία, πρόκειται για τους αποξηραμένους και άγουρους καρπούς του δέντρου. Το είδος αυτό ευδοκιμεί σε χώρες γύρω από τον Τροπικό, όπως η Κούβα, η Λατινική Αμερική και κυρίως η Καραϊβική. Η αγγλική ονομασία του μπαχαριού αποδίδεται ως = allspice, δηλαδή όλα τα μπαχαρικά. Η ονομασία αυτή προκύπτει γιατί αν μυρίσεις τον καρπό του μπαχαριού, θα αναδυθούν μυρωδιές γαρύφαλλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου. Άρα, σε πολλούς θυμίζει τον συνδυασμό όλων αυτών των μπαχαρικών.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Μπούκοβο καυτερό

    0,84 3,38 
    Όταν ωριμάσουν και κοκκινίσουν οι καυτερές πιπεριές συλλέγονται και κατευθύνονται προς το ξηραντήριο για να αποξηραθούν. Έπειτα θρυμματίζονται, έτσι ώστε να προκύψει τα μπαχαρικό που αποκαλούμε καυτερό μπούκοβο. Το καυτερό μπούκοβο συνδυάζεται υπέροχα με τα ψητά, τις σαλάτες, τις σούπες αλλά και τα μαγειρευτά, καθώς δίνει μια αναζωογονητική αψάδα. Αν παρόλα αυτά δεν επιθυμείτε να υπάρχει αυτή η αψάδα στο μπούκοβο σας, και θέλετε να είναι γλυκό δείτε το μπούκοβο γλυκό. Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο) Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Ο παπαρουνόσπορος ή μηκονόσπορος, είναι σπόρος που προέρχεται από τη γνωστή παπαρούνα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, πάνω σε ψωμιά, κουλούρια και μέσα διάφορα γλυκά, όπως το κεντροευρωπαϊκό στρούντελ παπαρουνόσπορου – Mohnstrudel και το γερμανικό τσιζ κέικ με παπαρουνόσπορο. Το άρωμα του παπαρουνόσπορου είναι ελαφρά γλυκό, με νότες ξηρών καρπών, που θυμίζουν κυρίως αμύγδαλο, φουντούκι και σουσάμι και έχει γλυκόπικρη επίγευση, με νότες ξηρών καρπών, που θυμίζει κυρίως αμύγδαλο, φουντούκι και σουσάμι και έχει γλυκόπικρη επίγευση. Όταν ψήνεται η γεύση και το άρωμα επιτείνονται. Οι πιο ασπριδεροί σπόροι έχουν πιο ήπια γεύση. Από τον παπαρουνόσπορο παράγεται βρώσιμο έλαιο, το μηκωνέλαιο, με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Το παπαρουνόλαδο χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή καλλυντικών, αλλά και στη ζωγραφική γιατί δεν αλλοιώνει τα χρώματα.
    Ποσότητα
    100 g.
  • Πάπρικα καπνιστή

    1,10 4,40 
    Η πάπρικα είναι μία ποικιλία γλυκιάς πιπεριάς με έντονο κόκκινο χρώμα, ξεραίνεται, καπνίζεται, αλέθεται και γίνεται σκόνη. Η καπνιστή πάπρικα είναι πάρα πολύ δημοφιλής, είναι ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά των πελατών μας γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά και ακόμη και ένα πολύ απλό συνηθισμένο φαγητό μπορεί κυριολεκτικά να το μεταμορφώσει προσδίδοντάς του την καπνιστή γεύση και μυρωδιά που θα το ξεχωρίσει και να ξαφνιάσει ευχάριστα σε όλες τις συνταγές. Η καπνιστή πάπρικα χρησιμοποιείται σε όλα τα φαγητά όταν θέλουμε να τους δώσουμε μία καπνιστή νότα. Πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα τις πατάτες φούρνου και τις τηγανιτές, ρίξτε τη σε ομελέτες, σε ριζότα, σε ψητά μανιτάρια, σε σούπες, τραχανά, σε όσπρια, σε γαρίδες, σε κρεατικά, σε μπιφτέκια και κεφτέδες, σε πουλερικά ή φτιάξτε μαρινάδες για σαλάτες με μαυρομάτικα φασόλια, φτιάξτε μελιτζανοσαλάτα ή σουβλάκι στο σπίτι (πασπαλίστε την πίτα).
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Συμπυκνωμένη πάστα από βανίλια εξαιρετικής ποιότητας, ιδανική για τον αρωματισμό των γλυκών σας! Χρησιμοποιήστε το σε όλες σε τις δημιουργίες όπως κέικ, παγωτά, βουτυρόκρεμα, γιαούρτι, κρέμες γάλακτος και πολλά ακόμη. Το άρωμα της είναι μεθυστικό. Θα γίνει ο αγαπημένος φίλος των γλυκών σας!
  • Πιπέρι Cayenne

    0,90 3,60 
    Πιπέρι καγιέν: τι είναι; Το πιπέρι καγιέν (cayenne pepper) είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο , κυρίως σε αλμυρές συνταγές, αλλά και σε γλυκές. Είναι επίσης γνωστό και ως: μπαχαρικό Γουινέας (Guinea spice), πιπεριά αγελαδοκέρατο (cow-horn pepper), κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι (red hot chili pepper), αλέβα (aleva), πιπέρι πουλιού (bird pepper) ή σε μορφή σκόνης, κόκκινο πιπέρι (red pepper).Το πιπέρι καγιέν είναι μια ποικιλία του είδους Καψικόν το ετήσιον (Capsicum annuum) που σχετίζεται με τις γλυκές πιπεριές, τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο (jalapeños), και την πάπρικα. Το γένος Καψικόν (Capsicum) είναι μέλος της οικογένειας των Σολανίδων (Solanaceae).Η ονομασία του δόθηκε προς τιμήν της πόλης Καγιέν (Cayenne), στη Γαλλική Γουιάνα (French Guiana). Οι καρποί αποξηραίνονται και αλέθονται ή πολτοποιούνται και ψήνονται σε κέικ, τα οποία στη συνέχεια αλέθονται και κοσκινίζονται, για να γίνουν η σκόνη μπαχαρικού με την ίδια ονομασία.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Πιπέρι κόκκινο γλυκό (πάπρικα) Το πιο δημοφιλές κόκκινο πιπέρι Το κόκκινο γλυκό πιπέρι παρασκευάζεται από τους καρπούς του φυτού Capsicum Annum και είναι εφικτό να καλλιεργηθεί σε όλο τον κόσμο. Το κόκκινο πιπέρι είναι γνωστό και με την ονομασία πάπρικα και το χρώμα του διαφέρει ανάλογα με το χρώμα των πιπεριών. Το πιο συνηθισμένο χρώμα είναι το έντονο πορτοκαλί ή το κόκκινο. Υπάρχουν διάφορες ποικιλλίες με ζεστή, γλυκιά ή πικάντικη γεύση. Το κόκκινο πιπέρι χρησιμοποιείται ευρέως ως μπαχαρικό. Τα φυτά φυτεύονται στην αρχή της άνοιξης και η συγκομιδή πραγματοποιείται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Η γεύση ποικίλλει από γλυκιά έως δριμεία. Το κόκκινο πιπέρι περιέχει σάκχαρο και είναι πλουσιότερο σε βιταμίνη C σε σχέση με τα εσπεριδοειδή. Χρησιμοποιείται στην κουζίνα πολλών χωρών, κυρίως όμως στις κουζίνες της Ισπανίας του Μεξικού και της Βαλκανικής Χερσονήσου. Στην Ουγγαρία είναι το εθνικό μπαχαρικό, όπου χρησιμοποιείται σε πιάτα όπως το γκούλας (gulyas) και σε σάλτσες όπως η κέτσαπ. Γενικά, η γλυκιά πάπρικα χρησιμοποιείται στην μαγειρική και δένει τις κόκκινες σάλτσες.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Το μαύρο πιπέρι είναι ίσως το δημοφιλέστερο και πιο κοινό μπαχαρικό σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τους καρπούς του φυτού piper nigrum, οι οποίοι είναι μικρά σφαιρίδια που εκφύονται πολλά μαζί σαν τσαμπί. Αρχικά έχουν πράσινο χρώμα, αλλά αργότερα κοκκινίζουν. Μαζεύονται λίγο πριν ωριμάσουν και αποξηραίνονται στον ήλιο, οπότε αφυδατώνονται, ζαρώνουν και μαυρίζουν. Στη συνέχεια αλέθονται και γίνονται σκόνη δημιουργώντας έτσι το μαύρο πιπέρι, το οποίο έχει έντονο άρωμα, και καυτερή, γεμάτη γεύση. Ταιριάζει σχεδόν με όλα. Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα είδη κρεάτων, στα μπιφτέκια, στις σάλτσες, στα λαχανικά και στις σαλάτες.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Το πιπέρι βοηθάει στο να αποβληθεί ευκολότερα η βλέννα που μας ταλαιπωρεί και προκαλεί βήχα. Η πιπερίνη που αποτελεί το κύριο συστατικό του πιπεριού έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και ενισχύει την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Πιπέρι Σπύρι λευκό

    1,99 7,98 
    Το λευκό πιπέρι χρησιμοποιείται για να δώσει ελαφριά αψάδα στο φαγητό. Επιπλέον, ταιριάζει με την μπεσαμέλ και την κρέμα γάλακτος εξαιτίας της νοστιμιάς που χαρίζει αλλά και επειδή δεν ξεχωρίζει χρωματικά Χρησιμοποιούνται σε μαρινάδες, βραστά ενώ αλεσμένο σε γευστικές συνταγές. Επειδή το πιπέρι χάνει τη γεύση του γρήγορα μετά το άλεσμα,οι σπόροι του είναι καλύτερα να φυλάγονται σε ένα μύλο και ν΄αλέθονται όταν χρειάζεται Το πιπέρι διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες και συντελεί στην έκκριση γαστρικών υγρών,αφού αφαιρεθεί ο εξωτερικός φλοιός τους και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία από αυτήν που χρειάζεται το μαύρο πιπέρι, ενώ διαφέρει και στο άρωμα. Χρησιμοποιείται για να δωσει άρωμα στις πατάτες και στο ψάρι.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Πιπέρι Σπύρι μαύρο

    1,20 5,80 
    Είναι το... αδερφάκι του αλατιού αφού συνδυάζονται σχεδόν σε κάθε πιάτο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αρκετά για το μαύρο πιπέρι.Ένα από τα καταπληκτικά οφέλη του μαύρου πιπεριού για την υγεία είναι ότι δρα ως διουρητικό. Ενθαρρύνει το σώμα να ιδρώνει και να απαλλαγεί από βλαβερές τοξίνες. Το μαύρο πιπέρι έχει πολύ σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που οφείλονται στο στην πιπερίνη αλλά και σε ένα φυτοχημικό που περιέχει, την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη έχει επίσης και αντιβακτηριακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της καλής υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Το πράσινο πιπέρι σπυρί του καρυκεύω προέρχεται από ποικιλίες άριστης ποιότητας. Ολόκληρο δίνει γεύση στην κουζίνα σας σε πιάτα όπως κρέας ,σάλτσες, σούπες, τουρσιά, επιδόρπια, λικέρ. Προστίθεται και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να “δώσει” όλο το άρωμα του. Το πράσινο πιπέρι από τις Δυτικές Ινδίες χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά για τις δυσπεψίες αλλά και για την καταπραϋντική δράση του στο άγχος και την κατάθλιψη.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Πιπέρι Σπύρι ροζ

    2,49 9,98 
    Οι κόκκοι του ροζ πιπεριού έχουν λαμπερό ροδοκόκκινο χρώμα και περίβλημα που θρύβεται πολύ εύκολα,αποκαλύπτοντας έναν μικρό, μαύρο σπόρο Αποτελεί ένα ιδιαίτερο συστατικό στις συνταγές μαγειρικής ακόμα και των ποτών ή των γλυκών Η γεύση του δεν είναι πικάντικη αλλά γλυκιά και αρωματική Δεν θα το συναντήσετε αλεσμένο αλλά μόνο σε κόκκους, τους οποίους καλό είναι να τους σπάσετε σε ένα μύλο ή στο γουδί πριν την χρήση τους ώστε να διατηρείται φρέσκο το άρωμα τους Η ελαφριά, γλυκιά γεύση του ταιριάζει σε ψάρια, θαλασσινά και σε εδέσματα με οστρακοειδή.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η βιολογική πιπερόριζα χρησιμοποιείται σε απίστευτα πολλούς συνδυασμούς στη ζαχαροπλαστική αλλά ως μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρεατικά (όπως μοσχάρι, χοιρινό, κουνέλι, κοτόπουλο κ.α.). H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Για ερωτική τόνωση, συνδυάζουμε τη βιολογική πιπερόριζα (τζίντζερ) με τριβόλι, φασκόμηλο, δίκταμο και τζίγκο μπιλόμπα. Ενώ συνδυάζοντας τα βάμματα από Δίκταμο, Τριβόλι, Φασκόμηλο, Τζίντζερ και Τζίγκο Μπιλόμπα έχουμε απίστευτα πιο δραστικά αποτελέσματα στην υγεία μας. Τέλος, αν σας αρέσει το βιολογικό Τζίντζερ μας, δείτε και τα άλλα προϊόντα που παρασκευάζουμε με το τζίντζερ όπως: το αιθέριο έλαιο τζίντζερ, το βάμμα τζίντζερ, τις κάψουλες τζίντζερ 70 τεμάχια 600mg, το μίγμα αιθερίων για σωματική ενέργεια, το μίγμα βαμμάτων για αποτοξίνωση μυϊκού & σκελετικού, το μίγμα βοτάνων detox - αποτοξίνωσης σε εμβαπτιζόμενα, το μίγμα βοτάνων relax - χαλαρωτικό σε εμβαπτιζόμενα, το μίγμα ελαίων για κυτταρίτιδα και το φυτικό λάδι για γένια (natural beard oil).
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η πιπερόριζα ενδείκνυται σύμφωνα με παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές και την αρωματοθεραπεία (όπου χρησιμοποιείται αντίστοιχα το αιθέριο έλαιο της αραιωμένο σε λάδι βάσης για μασάζ) για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, συμπτωμάτων γρίπης, στομαχικών διαταραχών, δυσπεψίας, ναυτίας και πόνων περιόδου. Επίσης βοηθά αποτελεσματικά στο περιορισμό των φλεγμονών και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες για την αρθρίτιδα.
  • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η καυστική γεύση του έχουν εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αμαύρωσης. Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου σαν βρώσιμο προϊόν αλλά και σαν συμπλήρωμα διατροφής είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Το μαύρο σκόρδο βέβαια δεν είναι άγνωστο στον Ελλαδικό χώρο. Από ιστορικές πηγές έχει επιβεβαιωθεί πως οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν μαύρο σκόρδο πριν τη μάχη και ιδιαίτερα οι Σπαρτιάτες. Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, περιέχει την ουσία αλισίνη που προκαλεί διαστολή των αρτηριών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια πραγματική υπερτροφή η οποία μέσω της διαδικασίας παλαίωσης αποκτά όλες τις ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σε σταθερή υπόσταση, δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες! Περιέχει την ουσία L-Allycysteine η οποία είναι διαλυτή στο νερό και έχει σχεδόν τη διπλάσια δραστικότητα από την αλισίνη του απλού σκόρδου, καθιστώντας το έτσι τον πιο ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην υπέρταση. Η L-Allycysteine προσδίδει στο μαύρο σκόρδο πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σχεδόν 4,5 φορές περισσότερο από το απλό σκόρδο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στην κλίμακα TEAC. Επίσης μειώνει δραστικά τα επίπεδα ενδογενούς υπεροξείδωσης. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από ζωική μελέτη της Κορεατικής Εταιρείας Διατροφής, η οποία χρονολογείται το 2009. Άλλες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν και τις αντικαρκινικές ιδιότητές του καθώς η χορήγησή του σε καρκινικά κύτταρα προκάλεσε αναστολή του πολλαπλασιασμού τους επιδρώντας στην τροποποίηση του κυτταρικού κύκλου ζωής και προκαλώντας την απόπτωσή τους. Δεν ενδείκνυται να καταναλωθεί από άτομα που έχουν χαμηλή πίεση, που πάσχουν από ανοσοθρομβοκυτταρική πορφύρα και αιμορροφιλικά άτομα. Δεν έχουν διαπιστωθεί αλλεργικές αντιδράσεις από την κατανάλωση μαύρου σκόρδου. Χρήση: Προσθέστε την στα ψητά σας, σε οτιδήποτε πανάρισμα και στα θαλασσινά σας. Θα συνοδέψει τα ζυμαρικά και τις σάλτσες σας . Αναμείξτε το με λάδι στο dressing. Προσθέστε το κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή στο πιάτο σας πριν το σερβίρισμα.  
  • Σκόρδο granoule

    0,95 4,75 
    Το σκόρδο έχει έντονη γεύση, ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιείται. ... Περιέχει αλισίνη που ευθύνεται για την χαρακτηριστική γεύση του φρέσκου σκόρδου. ... Περιέχει βιταμίνη Α και σελήνιο. ... Αποτοξινώνει το σώμα και το προστατεύει από λοιμώξεις ενισχύοντας την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
    Ποσότητα
    100 g.50 g.250 g.
  • Σκόρδο poweder

    0,95 3,80 
    Το σκόρδο είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να προσθέσετε γεύση στην μαγειρική σας χωρίς επιπλέον θερμίδες ή αλάτι. Αλλά γνωρίζατε ότι το σκόρδο προσφέρει κάτι παραπάνω από την έντονη γεύση του.Το Σκόρδο σκόνη είναι ευκολόχρηστο και σας βοηθάει για να προσθέσετε αυτό το μπαχαρικό στα πιάτα σας.
    Ποσότητα
    100 g.200 g.50 g.
  • Η σύνθεση του Fitsalt δεν περιέχει νάτριο επειδή η μείωση της κατανάλωσης νατρίου συμβάλλει στη φυσιολογική διατήρηση της αρτηριακής πίεσης. Το χλωριούχο κάλιο (κύριο συστατικό, το 97% της περιεκτικότητας), παρέχει μια υγιεινή εναλλακτική λύση στην κατανάλωση κοινού αλατιού στη διατροφή. Το Fitsalt είναι ιδανικό για άτομα που ανησυχούν για την πρόσληψη αλατιού στη διατροφή τους, για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το αλάτι σε ειδικές δίαιτες καθώς και για άτομα που θέλουν να διατηρήσουν την αρτηριακή τους πίεση φυσιολογική.

Τίτλος

Go to Top