Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΠΡΩΙΝΟ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ2024-03-11T16:10:15+00:00

ΠΡΩΙΝΟ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

  • Περιγραφή Τα προϊόντα της κυψέλης αντιπροσωπεύουν μια πλούσια πηγή θρεπτικών και δραστικών συστατικών απαραιτήτων για την ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού. Αποτελείται από Πρόπολη, εκχύλισμα προνύμφης κηφήνα και γύρη. Αν δεν είστε αλλεργικός στα συστατικά του προϊόντος δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα από τη χρήση του. Το λαμβάνετε για 6 μήνες, κάνετε διακοπή για 1-2 μήνες και μετά ξανά 6 μήνες.
  • Σπρέι λαιμού με πρόπολη, μέλι και αιθέρια έλαια για τον πονόλαιμο, τον καρκίνο στόματος και φάρυγγα και τη στοματική υγεία. Το σπρέι Manuka για το λαιμό είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που καταπολεμάει τον πονόλαιμο: BIO30™ Πρόπολη, MGO™ 400 + Manuka μέλι και αιθέρια έλαια για να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, να διατηρήσουν τη στοματική υγεία, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να φρεσκάρουν την αναπνοή και να κάνουν πρόληψη στα κρυολογήματα του χειμώνα. Δύο ισχυρά φυσικά προϊόντα που παράγονται από τις μέλισσες από το φυσικό περιβάλλον της Νέας Ζηλανδίας αναμειγνύονται για την παραγωγή του Manuka σπρέι για την υγεία του λαιμού. Η Πρόπολη είναι γνωστή ως αντιβιοτικό της φύσης λόγω των αντιοξειδωτικών και αντισηπτικών ιδιοτήτων της, επειδή περιέχει βιοφλαβονοειδή.
  • Βάμμα πρόπολης Βάμμα πρόπολης 20ml 40% v/v σε καθαρό οινόπνευμα Περιέχει εσώκλειστες οδηγίες -Μία σταγόνα πάνω στον επιχείλιο έρπη είναι αρκετή -Στον έρπη ζωστήρα -Στα ούλα για ουλίτιδες -Σε άφθες και φλεγμονές του στόματος -Σε ονυχομυκητιάσεις -Γαργάρες σε μισό φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό για τον πονόλαιμοκαι κατόπιν κατάποση (5-10 σταγόνες για παιδιά έως 12 ετών. 10-20 σταγόνες για ενήλικες) -Πάνω σε ανοιχτές πληγές και εγκαύματα
  • Εξαντλημένο!
    Άκοπη με το ξύλινο πλαίσιο της, Αγνή, Ωμή και Ακατέργαστη, όπως ακριβώς την βγάλαμε απ την κυψέλη, διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα συστατικά της. Έχει πλούσια θρεπτική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε κερί, πρόπολη, ιχνοστοιχεία, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή. Διαστάσεις 11 x 22,5 cm και βάρος περίπου 500 γρ.    
  • Το μέλι είναι το βασικότερο από τα προϊόντα της κυψέλης. Από την αρχαιότητα θεωρείται μια μακροβιοτική τροφή με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Στο μέλι στηρίζεται η διατροφή πολλών από τις μακροβιότερες και αρχαιότερες φυλές του πλανήτη. Το μέλι στηρίζει την ίδια τη ζωή, όπως η μέλισσα στηρίζει την ζωή και την βιοποικιλότητα του πλανήτη. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή μελιού από τη μέλισσα είναι το νέκταρ, η αποκαλούμενη «τροφή των θεών». Για την παραγωγή του η μέλισσα προσθέτει δικά της ένζυμα, των οποίων οι δράσεις δεν είναι ακόμη εξακριβωμένες. Η μέλισσα είναι σύμβολο εργατικότητας, ενεργητικότητας, δύναμης και δημιουργίας. Επομένως, το μέλι, ως η απόλυτη συνέργεια φυτικού και ζωικού βασιλείου, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει μια ενεργητική και δημιουργική μακροζωία.
  • Το μέλι είναι το βασικότερο από τα προϊόντα της κυψέλης. Από την αρχαιότητα θεωρείται μια μακροβιοτική τροφή με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Στο μέλι στηρίζεται η διατροφή πολλών από τις μακροβιότερες και αρχαιότερες φυλές του πλανήτη. Το μέλι στηρίζει την ίδια τη ζωή, όπως η μέλισσα στηρίζει την ζωή και την βιοποικιλότητα του πλανήτη. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή μελιού από τη μέλισσα είναι το νέκταρ, η αποκαλούμενη «τροφή των θεών». Για την παραγωγή του η μέλισσα προσθέτει δικά της ένζυμα, των οποίων οι δράσεις δεν είναι ακόμη εξακριβωμένες. Η μέλισσα είναι σύμβολο εργατικότητας, ενεργητικότητας, δύναμης και δημιουργίας. Επομένως, το μέλι, ως η απόλυτη συνέργεια φυτικού και ζωικού βασιλείου, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει μια ενεργητική και δημιουργική μακροζωία.
  • Το μέλι είναι το βασικότερο από τα προϊόντα της κυψέλης. Από την αρχαιότητα θεωρείται μια μακροβιοτική τροφή με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Στο μέλι στηρίζεται η διατροφή πολλών από τις μακροβιότερες και αρχαιότερες φυλές του πλανήτη. Το μέλι στηρίζει την ίδια τη ζωή, όπως η μέλισσα στηρίζει την ζωή και την βιοποικιλότητα του πλανήτη. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή μελιού από τη μέλισσα είναι το νέκταρ, η αποκαλούμενη «τροφή των θεών». Για την παραγωγή του η μέλισσα προσθέτει δικά της ένζυμα, των οποίων οι δράσεις δεν είναι ακόμη εξακριβωμένες. Η μέλισσα είναι σύμβολο εργατικότητας, ενεργητικότητας, δύναμης και δημιουργίας. Επομένως, το μέλι, ως η απόλυτη συνέργεια φυτικού και ζωικού βασιλείου, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει μια ενεργητική και δημιουργική μακροζωία.
  • To Πευκοθυμαρόμελο έχει έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα με χαμηλή διαύγεια. Η γλυκύτητα, η διάρκεια της γεύσης, η ένταση και η σταθερότητα του αρώματος στο Πευκοθυμαρόμελο είναι μέτρια. Στο άρωμά του διακρίνονται τόνοι λουλουδιών, ασθενές άρωμα ξύλου και ρητίνης. Η οσμή του είναι μέτριας έντασης με ελαφρά αίσθηση φρούτων και κεριού. Το συλλέγουμε κάθε χρόνο από Αύγουστο ως Οκτώβριο αποκλειστικά στα τέσσερα μεγάλα πευκοδάση του νησιού.    
  • Εξαντλημένο!
    To Πευκοθυμαρόμελο έχει έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα με χαμηλή διαύγεια. Η γλυκύτητα, η διάρκεια της γεύσης, η ένταση και η σταθερότητα του αρώματος στο Πευκοθυμαρόμελο είναι μέτρια. Στο άρωμά του διακρίνονται τόνοι λουλουδιών, ασθενές άρωμα ξύλου και ρητίνης. Η οσμή του είναι μέτριας έντασης με ελαφρά αίσθηση φρούτων και κεριού. Το συλλέγουμε κάθε χρόνο από Αύγουστο ως Οκτώβριο αποκλειστικά στα τέσσερα μεγάλα πευκοδάση του νησιού.    
  • Το μέλι βελανιδιάς αποτελεί μία από τις λιγοστές οι κατηγορίες παραγόμενο μελιού μέλιτωματος στην Ελλάδα. Οι σημαντικότερες ποσότητες συλλέγοντας στις  οροσειρές Ροδόπης, στην Πίνδο, στο Πήλιο στην ορεινή Ναυπακτία και στην κεντρική Πελοπόννησο συνήθως κατά την έναρξη του καλοκαιριού, τα Μελίσσια μας μεταφέρονται στο δρυοδάσος της Φολόης, για να συλλέξουν το ιδιαίτερο αυτό μέλι. Τα φύλλα και οι καρποί της βελανιδιάς προσβάλλονται από έντομα, της μέλι το δεις εκκρίσεις των οποίων συλλέγουν μέλισσες. Το μέλι που παράγεται χαρακτηρίζεται από πολύ σκοτεινό σχεδόν μαύρο χρώμα, μέτρια ρευστότητα και ρωμαλέε επίγευση. Το μέλι βελανιδιάς παρουσιάζει αργή κρυστάλλωση υψηλές τιμές ηλεκτρικής αγωγιμότητας οξύτητας και διαστάσεις καθώς και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  • Το μέλι βελανιδιάς αποτελεί μία από τις λιγοστές οι κατηγορίες παραγόμενο μελιού μέλιτωματος στην Ελλάδα. Οι σημαντικότερες ποσότητες συλλέγοντας στις  οροσειρές Ροδόπης, στην Πίνδο, στο Πήλιο στην ορεινή Ναυπακτία και στην κεντρική Πελοπόννησο συνήθως κατά την έναρξη του καλοκαιριού, τα Μελίσσια μας μεταφέρονται στο δρυοδάσος της Φολόης, για να συλλέξουν το ιδιαίτερο αυτό μέλι. Τα φύλλα και οι καρποί της βελανιδιάς προσβάλλονται από έντομα, της μέλι το δεις εκκρίσεις των οποίων συλλέγουν μέλισσες. Το μέλι που παράγεται χαρακτηρίζεται από πολύ σκοτεινό σχεδόν μαύρο χρώμα, μέτρια ρευστότητα και ρωμαλέε επίγευση. Το μέλι βελανιδιάς παρουσιάζει αργή κρυστάλλωση υψηλές τιμές ηλεκτρικής αγωγιμότητας οξύτητας και διαστάσεις καθώς και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  • Εξαντλημένο!
    Πλούσια θρεπτική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ιχνοστοιχεία και τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μέλια. Ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική του εμφάνιση, με τις «χρυσές» ανταύγειες που δημιουργούνται στο εσωτερικό του και το συνολικό περλέ υπόλευκο χρώμα του. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και «Βανίλια». Είναι ιδιαίτερα παχύρρευστο και η γεύση του θυμίζει καραμέλα ή βανίλια. Είναι μοναδικό και ένα απ’ τα πιο σπάνια στον κόσμο!
  • Πλούσια θρεπτική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ιχνοστοιχεία και τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μέλια. Ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική του εμφάνιση, με τις «χρυσές» ανταύγειες που δημιουργούνται στο εσωτερικό του και το συνολικό περλέ υπόλευκο χρώμα του. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και «Βανίλια». Είναι ιδιαίτερα παχύρρευστο και η γεύση του θυμίζει καραμέλα ή βανίλια. Είναι μοναδικό και ένα απ’ τα πιο σπάνια στον κόσμο!
  • -Το πιο ξακουστό και δικαίως ελληνικό μέλι. -Με έντονο άρωμα, ελαφριά και καυστική γεύση. -Πλούσιο σε μέταλλα, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή. -Χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα με αρκετή διαύγεια. -Το συλλέγουμε κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο στα πιο απομακρυσμένα από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα και απομονωμένα μέρη του νησιού.    
  • Εξαντλημένο!
    -Το πιο ξακουστό και δικαίως ελληνικό μέλι. -Με έντονο άρωμα, ελαφριά και καυστική γεύση. -Πλούσιο σε μέταλλα, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή. -Χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα με αρκετή διαύγεια. -Το συλλέγουμε κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο στα πιο απομακρυσμένα από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα και απομονωμένα μέρη του νησιού.    
  • Από τις ανθισμένες πλαγιές & κάμπους της Ελληνικής υπαίθρου οι μέλισσες «αναμιγνύουν – φυσικά» το νέκταρ από μια πανδαισία αγριολούλουδων & αγριοβότανων που συναντούν στο δρόμο τους, εκ των οποίων πολλά είναι μοναδικά στον κόσμο. Το πιο «γλυκό» από τα μέλια της Ελληνικής φύσης με απαλή γεύση, ανοιχτόχρωμο & με ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών.    
  • Το μέλι Ανθέων είναι πολυανθικό, από άνθη του βουνού και του κάμπου της Μακεδονικής γης με ξεχωριστό άρωμα και γεύση.
  • Το μέλι της βελανιδιάς είναι ένα από τα μέλια μελιτώματος, παράγεται δηλαδή από τις εκκρίσεις των μελιτογόνων εντόμων που παρασιτούν στον φλοιό της βελανιδιάς. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και στην Ευρώπη διατίθεται από καταστήματα υγιεινής διατροφής. Στην χώρα μας το μέλι βελανιδιάς έγινε γνωστό μόλις τα τελευταία χρόνια λόγω της εσφαλμένης συνήθειας των Ελλήνων καταναλωτών να αγοράζουν διαυγή και με μεγάλη ρευστότητα μέλια.    
  • Εξαντλημένο!
    Μέλι Βελανιδιάς που συλλέγεται από τις ορεινές περιοχές τις Καστοριάς κάθε χρόνο στα τέλη του Ιουλίου. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται γνωστό στους Έλληνες καταναλωτές και αυτό λόγω του ότι το μαύρο χρώμα του δεν ήταν εμπορικό…. Πολύ κακώς βέβαια, γιατί σύμφωνα με μελέτη του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που έγινε σε 48 δείγματα, ανάμεσά τους και το περίφημο μέλι manuka , το μέλι βελανιδιάς βρέθηκε πρώτο με διαφορά για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Γνωστό ως δασόμελο ή μελούρα, ανήκει στην κατηγορία μελιτώματα. Χαρακτηριστικό γνώρισμά του το έντονο μαύρο χρώμα του, η ουδέτερη γεύση και η πυκνότητά του.
  • Μέλι ελάτης με υψηλή θρεπτική αξία από το βουνό του Ολύμπου, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιδανικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Νόστιμο, με σκούρο χρώμα που δεν κρυσταλλώνει σχεδόν ποτέ λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη.    
  • Μέλι Ερείκης, σπάνιο και θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο μέλι. Έχει χρησιμοποιήσει σε πολλές χώρες τις κεντρικής Ευρώπης ως φάρμακο στο παρελθόν με καταγραφές από των μεσαίωνα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ως βότανο περιέχει αλκαλοειδή, αρμπουτίνη, κιτρικό και φουμαρικό οξύ, πτητικό έλαιο , τανίνη ,καροτικη κλπ. Έρευνες στο μέλι έχουν δείξει ότι βοηθά σε παθήσεις του ουροποιητικού στα νεφρά και σε εντερικά πρόβλημα. Εκτός λοιπόν από ένα φάρμακο τις φύσης είναι και απίστευτα γευστικό και λόγο τις σπανιότητας του σωστό είναι να το προμηθεύεστε όταν το βρίσκετε.  
  • Μέλι Καστανιάς από το Άγιο Όρος με ιδιαίτερα πικρή γεύση λόγω των μηδενικών σακχάρων και αυτό το κάνει κατάλληλο και για διαβητικούς. Προέρχεται από τον ανθό και το μελίτωμα τις Καστανιάς. Τελευταίες έρευνες δείχνουν τις μεγάλες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και ακόμη πως βοηθά σε προβλήματα στον προστάτη. Συνδυάζεται εκτός από άλειμμα και με ένα ζεστό τσάι για τους χειμωνιάτικους μήνες.
  • Το Μέλι Κουμαριάς είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο προϊόν της φύσης, ένα πραγματικό κρυμμένο διαμάντι. Είναι γνωστό για την ξεχωριστή πικρή του γεύση ενώ το χρώμα του είναι σκούρο. Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λιγότερες θερμίδες. Είναι έτσι μια πιο υγιεινή επιλογή για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης. Το μέλι Κουμαριάς διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, διουρητικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες.
  • Εξαντλημένο!
    Το Πεύκο-Αρκουδόβατο είναι ένα πλούσιο σε γεύση μέλι,από τα πευκοδάση της Κασσάνδρας Χαλκιδικής με την ιδιαιτερότητα που προσδίδει το άρωμα και το βάθος του αναρριχώμενου φυτού Αρκουδόβατο.
  • Ντελικάτο, φρουτώδες, εξαιρετικά αρωματικό μέλι, πλούσιο σε περιεκτικότητα βιταμίνης C, πρωτεΐνες, αμινοξέα και ενζυμα. Συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Ανήκει στην κατηγορία μελιών από άνθη. Το μέλι πορτοκαλιάς είναι το ιδανικότερο για όσους προτιμούν ένα γλυκό μέλι.
  • Εξαντλημένο!
    To Π.Ο.Π. Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης έχει έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα με χαμηλή διαύγεια. Η γλυκύτητα, η διάρκεια της γεύσης, η ένταση και η σταθερότητα του αρώματος στο Πευκοθυμαρόμελο είναι μέτρια. Στο άρωμά του διακρίνονται τόνοι λουλουδιών, άρωμα ξύλου και ρητίνης. Η οσμή του είναι μέτριας έντασης με ελαφρά αίσθηση φρούτων και κεριού.Συλλέγεται τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Ένα μοναδικό και ξεχωριστό μέλι ιδιαίτερα σπάνιο με πολύ μικρή παραγωγή. Το στολίδι της μελισσοκομίας του νησιού.    
  • Εξαντλημένο!
    To Π.Ο.Π. Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης έχει έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα με χαμηλή διαύγεια. Η γλυκύτητα, η διάρκεια της γεύσης, η ένταση και η σταθερότητα του αρώματος στο Πευκοθυμαρόμελο είναι μέτρια. Στο άρωμά του διακρίνονται τόνοι λουλουδιών, άρωμα ξύλου και ρητίνης. Η οσμή του είναι μέτριας έντασης με ελαφρά αίσθηση φρούτων και κεριού.Συλλέγεται τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Ένα μοναδικό και ξεχωριστό μέλι ιδιαίτερα σπάνιο με πολύ μικρή παραγωγή. Το στολίδι της μελισσοκομίας του νησιού.    
  • Περιγραφή Smile Bio Propolis European: Σίγουρα έχετε ακούσει για την πρόπολη.Ίσως να μην ξέρετε, ότι δεν υπάρχει μόνο μια πρόπολη αλλά υπάρχουν διαφορετικές τόσο σε χρώμα όσο και δραστικότητα, ανάλογα με τα φυτά που επισκέπτεται η μέλισσα. Ας δούμε όμως τα πράγματα από τη αρχή. Τι είναι η πρόπολη; Η λέξη πρόπολη προέρχεται ή απο τις ελληνικές λέξεις “προ” και “πόλη”, που σημαίνει μια ουσία που τοποθετείται προ της εισόδου της πόλης (κυψέλης) για την άμυνα του μελισσιού. Την πρόπολη τη μαζεύουν εξειδικευμένες εργάτριες, τις πιο ζεστές μέρες της ημέρας επισκεπτόμενες φυτά πλούσια σε ρητινώδεις, γομώδεις και βαλσαμικές ουσίες. Χρησιμοποιώντας τις σιαγόνες τους την αποκολλούν σε μικρά κομμάτια απο τους οφθαλμούς των φυτών. Αφού επεξεργαστούν τις ουσίες αυτές με τη χρήση διαφόρων εκκριμάτων των αδένων τους, την τοποθετούν στα καλαθάκια γύρης στα πίσω πόδια τους. Τη μεταφέρουν στην κυψέλη και τη χρησιμοποιούν απ’ ευθείας σε διάφορες εργασίες μέσα στην κυψέλη. Ανάλογα με τη χημική σύνθεση της πρόπολης διαφοροποιούνται και τα φυσικά χαρακτηριστικά της όπως: το χρώμα, το άρωμα, η γεύση και η συγκρότηση της. Το χρώμα της ποικίλει: από κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, (πρόπολη της Βραζιλίας), μέχρι το καφετί και το μαύρο (Ευρωπαϊκή πρόπολη).

Τίτλος

Go to Top