Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΑΝΑΛΑΤΟΙ2024-03-11T15:17:56+00:00

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΑΝΑΛΑΤΟΙ

Κατηγορίες Προϊόντων

Προτάσεις προϊόντων

  • brazil nuts Εισαγωγής

    1,49 7,45 
    Τα Brazil nuts ή αλλιώς φιστίκια Βραζιλίας είναι ένας ιδιαίτερος καρπός με κρεμώδη γεύση και τραγανή υφή που προέρχεται από το δέντρο Bertholletia excelsa. Έχει δανειστεί το όνομά του από τη Βραζιλία, αν και στην πραγματικότητα ευδοκιμεί όχι μόνο εκεί αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου, δηλαδή και σε χώρες όπως η Κολομβία, το Περού και η Βενεζουέλα. Πρόκειται για έναν από τους πιο μεγάλου μεγέθους καρπούς με κέλυφος, ο οποίος μεγαλώνει στο παραπάνω δέντρο μέσα σε ένα σκληρό «κουκούλι» που μοιάζει με την καρύδα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Peanuts Εισαγωγής

    0,69 3,45 
    Τα φημισμένα peanuts Αργεντινής! Πεντανόστιμα και τραγανά έτοιμα να τα απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνοδεύουν υπέροχα τα αναψυκτικά και ποτά σας. Τα φιστίκια αράπικα είναι ένας πολύ υγιεινός ξηρός καρπός διότι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, B3, φολικό οξύ, φυτική πρωτεΐνη και μαγνήσιο.• Φτιάξτε εύκολα σπιτικό πραλίνα φιστικοβούτυρο. • Προσθέστε το σε γλυκά και ασιατικές συνταγές. Tips! Για να διατηρήσετε τους ξηρούς καρπούς σας φρέσκους προτιμήστε σκιερά και δροσερά μέρη. Για παρατεταμένη φρεσκάδα αποθηκεύστε τους σε γυάλινα βάζα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα αμύγδαλα είναι αγαπημένος ξηρός καρπός. Το ελληνικό έδαφος είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς, ο καρπός της μοιάζει με δάκρυ και το κέλυφος του είναι άγριο με έντονο καφέ χρώμα. Ο εύγευστος αυτός καρπός έχει μεγάλη θρεπτική αξία και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την καλή υγεία του. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνη Β, χαλκό, ανόργανα συστατικά και ιχνοστοιχεία.Τα ελληνικά αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα γευστικά και ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν εύκολα να αποκτήσουν μια θέση στην καθημερινή μας διατροφή μιας και έχουν την δυνατότητα να μας χορταίνουν αλλά και να ωφελούν ταυτόχρονα την υγεία μας. Τα αμύγδαλα όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα μας ψήνονται καθημερινά σε κατάλληλους φούρνους και πωλούνται σε ειδική για τρόφιμα συσκευασία αλουμινίου με σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας τους σε υψηλά επίπεδα για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση τους από τον αέρα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Το αμύγδαλο ψιλό ελληνικό είναι αμύγδαλο ελληνικής καλλιέργειας, που έχει ψηθεί χωρίς την προσθήκη αλατιού. Τα αμύγδαλα είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς και προέρχεται από τη Μικρά Ασία, για αυτό και ο καρπός της θεωρείται μεσογειακός. Έγινε γνωστή στην Ελλάδα και ύστερα στην Ιταλία κατά τον 3ο αιώνα προ Χριστού. Λέγεται μάλιστα ότι η διάδοση της καλλιέργειας της αμυγδαλιάς σε χώρες της Μεσογείου έγινε από Έλληνες και Ρωμαίους. Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς καρπούς, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες!Όλοι βέβαια οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί. Και όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε ως σνακ.Αν έχετε Διαβήτη, τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή τροφή γιατί περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου, μετάλλου που είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 300 διεργασίες στον ανθρώπινο οργανισμό, ανάμεσα στις οποίες και ο έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου.Τα οφέλη για την υγεία από τα αμύγδαλα έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες. Πέρα από όλα τα παραπάνω τα αμύγδαλα είναι από μόνα τους μία ισχυρή «δόση» αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.Βάλτε στην καθημερινότητά σας τα αμύγδαλα, αυτόν τον νόστιμο καρπό, που «θωρακίζει» τον οργανισμό και μπορεί να γίνει ο γευστικός σύντροφος σας σε μια απόλυτα υγιεινή διατροφή!
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα Ελληνικα Αμυγδαλα Ωμα Τεξας, θεωρείται ξηρός καρπός, αν και τεχνικά είναι μέλος της οικογένειας πυρηνόκαρπων φρούτων όπως τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα κεράσια. Είναι ένας καρπός που παράγεται από την αμυγδαλιά (Prunus dulcis, Prunus amygdalus).Τι γεύση έχουν τα ωμά αμύγδαλα Τέξας; Τα αμύγδαλα έχουν μια ελαφριά, βουτυρώδη γεύση, μ επίγευση πικραμύγδαλου, με μια ξεχωριστή τραγανότητα που προσθέτει υφή στο φαγητό. Τα ολόκληρα, ωμά αμύγδαλα έχουν μια γεύση ψημένου ξηρού καρπού, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην φλοίδα του. Για το λόγο αυτό, κάποιοι αναφέρουν το ωμό αμύγδαλο ως φρούτο.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα αμύγδαλα αποτελούν μια εύκολη, καλή και υγιεινή επιλογή ως σνακ. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοχείων, ενώ δεν περιέχουν χοληστερόλη. Παράλληλα η γεύση τους είναι ευχάριστη και μπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή με διάφορους συνδυασμούς όπως σε σαλάτες, σαν πρωινό στο γιαούρτι, με δημητριακά κ.α. Μια χούφτα ανάλατα ωμά αμύγδαλα, μπορεί να προσφέρει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ ή καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας, αμυγδάλων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και σε πολλές άλλες λειτουργίες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα μεγάλα αμύγδαλα για να αποφλοιωθούν υφίστανται μια επεξεργασία η οποία παράγει και ένα μέρος του προϊόντος σε μορφή «φέτας» δηλαδή σπασμένου αμυγδάλου. Το αμύγδαλο είναι το ίδιο άρα και η ποιότητα η ίδια, οπότε η συγκεκριμένη επιλογή είναι τέλεια για τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σας χρήσεις και γενικά για τις περιπτώσεις που το ολόκληρο λευκό αμύγδαλο δεν είναι μονόδρομος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Αμύγδαλο φιλέ

    1,20 6,00 
    Αμύγδαλο φιλέ: Το όπλο της διατροφής Το αμύγδαλο φιλέ είναι λεπτές φέτες λευκής ψίχας, που εύκολα χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως διακοσμητικό σε φαγητά και γλυκά, αλλά προσθέτουν μια φινετσάτη γεύση. Δεν υπάρχει καλύτερη υπερτροφή από το αμύγδαλο. Από πολλούς θεωρείται ξηρός καρπός, αλλά ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της. Φυσικά εκτός από την υπέροχα ιδιαίτερη γεύση τους, τα αμύγδαλα μας παρέχουν πλήθος από ευεργετικά στοιχεία. Είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα. Το αμύγδαλο φιλέ είναι μια ωραία λύση για να συνοδεύσεις τα δημητριακά σου όπως τα τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών χρησιμοποιώντας πάντα γάλα καρύδας.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΩΜΟ ΦΥΡΑΝΙΑ . Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε εκείνον που τα καταναλώνει, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Μια χούφτα από αμύγδαλο ωμό αποτελεί δίχως δεύτερη σκέψη μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ασβεστίου. Επιπλέον μπορείτε με αυτά να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα από αμυγδαλόγαλα. Αρκεί να τα μουσκέψετε για 24 ώρες, να τα στραγγίσετε, αφαιρώντας τη φλούδα και να τα πολτοποιήσετε με νερό στο μπλέντερ. Με ένα τούλι σουρώνετε και έτοιμο το ρόφημά σας!
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Οι ηλιόσποροι είναι ένα υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο σνακ για παιδιά και μεγάλους. Είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης τις βιταμίνες Ε, Β3, Β1, Β6, καθώς και καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Μπορούμε να προσθέσουμε ηλιόσπορους στις σαλάτες μας, αλλά και να φτιάξουμε βουτήματα και ψωμί. Χάρη στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, οι ηλιόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνουν τη χοληστερίνη, προστατεύουν την καρδιά, χαλαρώνουν τα νεύρα και μας προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Για πολλά χρόνια ψάχναμε να βρούμε ψίχα ελληνικού ηλιόσπορου. Και επιτέλους η στιγμή αυτή έφτασε! Με πολλή υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την ελληνική ψίχα ηλιόσπορου! Πιστέψτε μας, είναι πιο σπάνια από όσο ίσως φαντάζεστε! Αυτό τον ηλιόσπορο απλά θα τον λατρέψετε, καθώς ποιοτικά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε. Γιατί να τρώτε ηλιόσπορους: 1.Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. 2.Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου και βιταμίνης Ε. Αυτά δρουν αντιοξειδωτικά στον οργανισμό μας και ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 3.Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β και συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων άγχους και στρες. 4.Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, εξαιτίας των φυτικών στερολών που περιέχουν. 5.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων ηλιόσπορου, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, μείωσε το ζάχαρο στο αίμα των συμμετεχόντων κατά 10% σε σχέση με εκείνους που απλά ακολουθούσαν μία ισορροπημένη διατροφή.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ινδοκάρυδο

    1,00 5,00 
    To Ινδοκαρυδο ή Ινδικη Καρυδα είναι μια γνώριμη γεύση από ένα ασυνήθιστο φρούτο. Το τριμμένο ινδοκάρυδο αλέθεται από την καρυδα, και αποκτά μία λεπτή υφή, που μοιάζει σχεδόν σαν φρέσκο χιόνι. Τρώγεται σε όλο τον κόσμο και η γεύση οποιουδήποτε γλυκού ή φαγητού φτιαγμένου με καρύδα, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Για πολλούς ανθρώπους, είναι οικείο και σε άλλες μορφές, όπως νιφάδες καρύδας, αλεύρι, γάλα, κρέμα ή παγωτό. Μπορεί να αλεστεί σε αλεύρι, να ψηθεί ή να μαγειρευτεί σε διάφορα πιάτα από όλο τον κόσμο.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Νόστιμο καλαμπόκι για ποπ κορν. Η συγκεκριμένη ποικιλία καλαμποκιού είναι ειδική για ποπ κορν επειδή έχει πιο ψωμωμένη σάρκα, συγκεκριμένο ποσοστό υγρασίας και φυτικού λίπους. Επίσης, το περίβλημα του έχει τη σωστή αντοχή που χρειάζεται στις υψηλές θερμοκρασίες ώστε να σκάσει τη στιγμή ακριβώς που η σάρκα έχει διογκωθεί και ζελατινοποιηθεί από την υψηλή θερμοκρασία. Ο ...ιδανικός σύντροφος όταν παρακολουθείτε ταινίες, όταν κάνετε συζητήσεις ή απλά όταν θέλετε ένα σνακ! Το ποπ κορν έχει πατρίδα την Κεντρική Αμερική και φτιάχνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ο απλός και εύκολος τρόπος παρασκευής το κάνει ένα οικονομικό σνακ που φτιάχνεται με πολύ απλό τρόπο και σε σύντομο χρόνο.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Καρύδα chips ΒΙΟ

    0,90 4,50 
    ΤΣΙΠΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ....... Τραγανές φέτες καρύδας που έχουν αποξηρανθεί με φυσικό τρόπο χωρίς την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών. Ένα απολαυστικό υγιεινό σνακ για όλεςτις ώρες της ημέρας. Γιατί καρύδα; Το άρωμά της θυμίζει εξωτικές παραλίες , εκτός από εξαιρετικά ορεκτική, έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Καρύδι Εισαγωγής

    2,22 8,90 
    Καρύδια. Αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών ουσιών στη φύση. Εννοείται ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού και στη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου των αγγείων, ενώ η κατανάλωση καρυδιών μετά από ένα γεύμα με πολλά ζωικά λιπαρά -πες το και γιορτινό τραπέζι- προστατεύει τις αρτηρίες από τη βραχυπρόθεσμη καθίζηση λίπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα καρύδια συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των νευρικών απολήξεων, βοηθούν τις αριθμητικές ικανότητες και βελτιώνουν τη μνήμη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο, έχοντας δύο ημισφαίρια και πτυχώσεις αντίστοιχες με αυτές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αν και τρώγονται πολύ ευχάριστα σκέτα, τα συναντάμε συχνά ψιλοκομμένα σε γλυκίσματα, τούρτες, ψωμί, κ.α.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Καρύδι ελληνικό

    3,73 14,90 
    Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν όμως γνωστά και στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και ήταν ένας καρπός αφιερωμένος στο Δία. Τα ελληνικά καρύδια βγαίνουν στην αγορά τον Αύγουστο και τα αναγνωρίζουμε επειδή δεν κάνουν θόρυβο όταν τα κουνάμε. Από το εξωτερικό εισάγουμε κυρίως καρυδόψιχα (μόνο το εσωτερικό του καρυδιού, χωρίς το κέλυφος) από την Ινδία, τη Μολδαβία, την Κίνα, την Oυκρανία, τις χώρες των Βαλκανίων και την Αμερική. Αν και τα ινδικά καρύδια είναι πολύ καλής ποιότητας, επειδή τα καρύδια που εισάγονται από ανατολικές χώρες (π.χ. από τη Μολδαβία) μοιάζουν πιο πολύ στη γεύση με τα ελληνικά, προτιμώνται από τους καταναλωτές.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα αγριά καρύδια παράγονται και μαζεύονται απο καρυδιές που ανηκουν σε οικογένιες ,δεν γινεται μαζικά η παραγωγή τους .Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ειναι πιο νόστιμα απο τα υπόλοιπα καθημερινά καρύδια .Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν όμως γνωστά και στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και ήταν ένας καρπός αφιερωμένος στο Δία. Τα ελληνικά καρύδια βγαίνουν στην αγορά τον Αύγουστο και τα αναγνωρίζουμε επειδή δεν κάνουν θόρυβο όταν τα κουνάμε. Από το εξωτερικό εισάγουμε κυρίως καρυδόψιχα (μόνο το εσωτερικό του καρυδιού, χωρίς το κέλυφος) από την Ινδία, τη Μολδαβία, την Κίνα, την Oυκρανία, τις χώρες των Βαλκανίων και την Αμερική. Αν και τα ινδικά καρύδια είναι πολύ καλής ποιότητας, επειδή τα καρύδια που εισάγονται από ανατολικές χώρες (π.χ. από τη Μολδαβία) μοιάζουν πιο πολύ στη γεύση με τα ελληνικά, προτιμώνται από τους καταναλωτές.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κάσιους Εισαγωγής

    4,99 19,90 
    Τα κάσιους ψημένα είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων. Τα κάσιους ψημένα περιέχουν επίσης βιταμίνες C και B, συμπεριλαμβανομένων 7 μικρογραμμαρίων (mcg) φολικού DFE . Μια μερίδα είναι περίπου 18 ολόκληρα κάσιους. Το κάσιους είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη και καλή πηγή πρωτεϊνών.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, μαγνήσιο και χαλκό.Οι βιταμίνες Β είναι η ομάδα βιταμινών που εμπλέκονται στην κατασκευή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι απαραίτητες στη δραστηριότητα του σώματος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Κελυφωτό Ελληνικό

    6,22 24,90 
    Τα φιστίκια Αιγίνης παρέχουν ενέργεια λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν. Ακόμη, εμπεριέχουν υψηλά ποσά πρωτεΐνης και αμινοξέων. Παράλληλα, τα φιστίκια Αιγίνης προσφέρουν φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.Τα κελυφωτά φιστίκια αποτελούν ένα είδος ξηρού καρπού με υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, συστατικά που προάγουν την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Από την άλλη, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β – και ειδικότερα βιταμίνη Β1 και Β6 –, ενώ περιέχουν και υψηλά ποσά πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα κολοκυθόσπορα (ή Κολοκυθόσπορος) είναι τα γνωστά σε όλους μας άσπρα σπόρια ή αλλιώς Πασατέμπος! Τρώγονται ψημένα και αλατισμένα ή ακόμα και ωμά. Όπως και να προτιμάτε τα κολοκυθόσπορα, είναι ένα φυσικό, νοστιμότατο snack, κατάλληλο ακόμα και υγιεινή διατροφή.Είναι φορτωμένοι με αντιοξειδωτικά, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ελληνικοί, σπάνιοι κολοκυθόσποροι λοιπόν! Πιστέψτε μας, είναι όντως σπάνια και δυσεύρετη η ελληνική ψίχα κολοκυθόσπορου.. Όσο σπάνια είναι όμως, άλλο τόσο νόστιμη είναι! Θα τη λατρέψετε. Απολαύστε τους κολοκυθόσπορους σκέτους, ανάμεικτους με άλλους ξηρούς καρπούς, σε μπάρες δημητριακών και πράσινες σαλάτες, σε dips και σούπες. Γιατί αξίζει να τρώτε ωμούς κολοκυθόσπορους:
    • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
    • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κολοκυθόσπορων μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.
    • Δρουν διουρητικά και προστατεύουν την υγεία του προστάτη μας.
    • Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου!
    • Ρυθμίζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
    • Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ελληνικοί, σπάνιοι βιολογικοί κολοκυθόσποροι λοιπόν! Πιστέψτε μας, είναι όντως σπάνια και δυσεύρετη η ελληνική ψίχα κολοκυθόσπορου.. Όσο σπάνια είναι όμως, άλλο τόσο νόστιμη είναι! Θα τη λατρέψετε. Απολαύστε τους κολοκυθόσπορους σκέτους, ανάμεικτους με άλλους ξηρούς καρπούς, σε μπάρες δημητριακών και πράσινες σαλάτες, σε dips και σούπες. Γιατί αξίζει να τρώτε ωμούς κολοκυθόσπορους:
    • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
    • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κολοκυθόσπορων μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.
    • Δρουν διουρητικά και προστατεύουν την υγεία του προστάτη μας.
    • Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου!
    • Ρυθμίζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
    • Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Κουκουνάρι: Το Θρεπτικό Ο καρπός από το κουκουνάρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πολυβιταμίνη, εξαιτίας των πολλών θετικών διατροφικών στοιχειών που εμπεριέχει. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους του, τα κουκουνάρια, αποτελούσαν εμπορεύσιμο αγαθό από την αρχαιότητα, αλλά ήταν και σύμβολο γονιμότητας και ανδρισμού. Οι καρποί από το δέντρο της κουκουναριάς καταναλώνονται ωμοί σαν σνακ, ψητοί, σε διάφορες σάλτσες ή ακόμη σαν γέμιση ψητών κρεάτων. Το κουκουνάρι συλλέγεται με τα χέρια και η γεύση του μοιάζει με ένα ελαφρός πικάντικό αμύγδαλο. Είναι τόσο θρεπτικό που θα σε βοηθούσε ν α έχεις ένα σούπερ πρωινό αν το χρησιμοποιούσες στα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.
    Ποσότητα
    100 g.50 g.250 g.
  • Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: •Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. •Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. •Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών. •Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: •Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. •Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. •Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών. •Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο χρυσός λιναρόσπορος με τη λεπτή γεύση ξηρών καρπών, ελαφρώς γήινη είναι μια φθηνή υπερτροφή που μπορεί ο καθένας να συμπεριλάβει στη διατροφή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα στο πρωινό, στο γιαούρτι, σε σαλάτες σε πολλά φαγητά ή επιδόρπια.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.

Τίτλος

Go to Top