Βασιλέως Γεωργίου 9 | 2310 818208|info@pasatemponuts.gr
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΩΜΟΙ2024-03-11T15:19:25+00:00

Κατηγορίες Προϊόντων

  • brazil nuts Εισαγωγής

    1,49 7,45 
    Τα Brazil nuts ή αλλιώς φιστίκια Βραζιλίας είναι ένας ιδιαίτερος καρπός με κρεμώδη γεύση και τραγανή υφή που προέρχεται από το δέντρο Bertholletia excelsa. Έχει δανειστεί το όνομά του από τη Βραζιλία, αν και στην πραγματικότητα ευδοκιμεί όχι μόνο εκεί αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου, δηλαδή και σε χώρες όπως η Κολομβία, το Περού και η Βενεζουέλα. Πρόκειται για έναν από τους πιο μεγάλου μεγέθους καρπούς με κέλυφος, ο οποίος μεγαλώνει στο παραπάνω δέντρο μέσα σε ένα σκληρό «κουκούλι» που μοιάζει με την καρύδα.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα Ελληνικα Αμυγδαλα Ωμα Τεξας, θεωρείται ξηρός καρπός, αν και τεχνικά είναι μέλος της οικογένειας πυρηνόκαρπων φρούτων όπως τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα κεράσια. Είναι ένας καρπός που παράγεται από την αμυγδαλιά (Prunus dulcis, Prunus amygdalus).Τι γεύση έχουν τα ωμά αμύγδαλα Τέξας; Τα αμύγδαλα έχουν μια ελαφριά, βουτυρώδη γεύση, μ επίγευση πικραμύγδαλου, με μια ξεχωριστή τραγανότητα που προσθέτει υφή στο φαγητό. Τα ολόκληρα, ωμά αμύγδαλα έχουν μια γεύση ψημένου ξηρού καρπού, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην φλοίδα του. Για το λόγο αυτό, κάποιοι αναφέρουν το ωμό αμύγδαλο ως φρούτο.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα αμύγδαλα αποτελούν μια εύκολη, καλή και υγιεινή επιλογή ως σνακ. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοχείων, ενώ δεν περιέχουν χοληστερόλη. Παράλληλα η γεύση τους είναι ευχάριστη και μπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή με διάφορους συνδυασμούς όπως σε σαλάτες, σαν πρωινό στο γιαούρτι, με δημητριακά κ.α. Μια χούφτα ανάλατα ωμά αμύγδαλα, μπορεί να προσφέρει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ ή καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας, αμυγδάλων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και σε πολλές άλλες λειτουργίες.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα μεγάλα αμύγδαλα για να αποφλοιωθούν υφίστανται μια επεξεργασία η οποία παράγει και ένα μέρος του προϊόντος σε μορφή «φέτας» δηλαδή σπασμένου αμυγδάλου. Το αμύγδαλο είναι το ίδιο άρα και η ποιότητα η ίδια, οπότε η συγκεκριμένη επιλογή είναι τέλεια για τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σας χρήσεις και γενικά για τις περιπτώσεις που το ολόκληρο λευκό αμύγδαλο δεν είναι μονόδρομος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Αμύγδαλο φιλέ

    1,20 6,00 
    Αμύγδαλο φιλέ: Το όπλο της διατροφής Το αμύγδαλο φιλέ είναι λεπτές φέτες λευκής ψίχας, που εύκολα χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως διακοσμητικό σε φαγητά και γλυκά, αλλά προσθέτουν μια φινετσάτη γεύση. Δεν υπάρχει καλύτερη υπερτροφή από το αμύγδαλο. Από πολλούς θεωρείται ξηρός καρπός, αλλά ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της. Φυσικά εκτός από την υπέροχα ιδιαίτερη γεύση τους, τα αμύγδαλα μας παρέχουν πλήθος από ευεργετικά στοιχεία. Είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα. Το αμύγδαλο φιλέ είναι μια ωραία λύση για να συνοδεύσεις τα δημητριακά σου όπως τα τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών χρησιμοποιώντας πάντα γάλα καρύδας.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΩΜΟ ΦΥΡΑΝΙΑ . Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε εκείνον που τα καταναλώνει, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Μια χούφτα από αμύγδαλο ωμό αποτελεί δίχως δεύτερη σκέψη μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ασβεστίου. Επιπλέον μπορείτε με αυτά να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα από αμυγδαλόγαλα. Αρκεί να τα μουσκέψετε για 24 ώρες, να τα στραγγίσετε, αφαιρώντας τη φλούδα και να τα πολτοποιήσετε με νερό στο μπλέντερ. Με ένα τούλι σουρώνετε και έτοιμο το ρόφημά σας!
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Για πολλά χρόνια ψάχναμε να βρούμε ψίχα ελληνικού ηλιόσπορου. Και επιτέλους η στιγμή αυτή έφτασε! Με πολλή υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την ελληνική ψίχα ηλιόσπορου! Πιστέψτε μας, είναι πιο σπάνια από όσο ίσως φαντάζεστε! Αυτό τον ηλιόσπορο απλά θα τον λατρέψετε, καθώς ποιοτικά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε. Γιατί να τρώτε ηλιόσπορους: 1.Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. 2.Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου και βιταμίνης Ε. Αυτά δρουν αντιοξειδωτικά στον οργανισμό μας και ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 3.Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β και συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων άγχους και στρες. 4.Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, εξαιτίας των φυτικών στερολών που περιέχουν. 5.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων ηλιόσπορου, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, μείωσε το ζάχαρο στο αίμα των συμμετεχόντων κατά 10% σε σχέση με εκείνους που απλά ακολουθούσαν μία ισορροπημένη διατροφή.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ινδοκάρυδο

    1,00 5,00 
    To Ινδοκαρυδο ή Ινδικη Καρυδα είναι μια γνώριμη γεύση από ένα ασυνήθιστο φρούτο. Το τριμμένο ινδοκάρυδο αλέθεται από την καρυδα, και αποκτά μία λεπτή υφή, που μοιάζει σχεδόν σαν φρέσκο χιόνι. Τρώγεται σε όλο τον κόσμο και η γεύση οποιουδήποτε γλυκού ή φαγητού φτιαγμένου με καρύδα, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Για πολλούς ανθρώπους, είναι οικείο και σε άλλες μορφές, όπως νιφάδες καρύδας, αλεύρι, γάλα, κρέμα ή παγωτό. Μπορεί να αλεστεί σε αλεύρι, να ψηθεί ή να μαγειρευτεί σε διάφορα πιάτα από όλο τον κόσμο.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Νόστιμο καλαμπόκι για ποπ κορν. Η συγκεκριμένη ποικιλία καλαμποκιού είναι ειδική για ποπ κορν επειδή έχει πιο ψωμωμένη σάρκα, συγκεκριμένο ποσοστό υγρασίας και φυτικού λίπους. Επίσης, το περίβλημα του έχει τη σωστή αντοχή που χρειάζεται στις υψηλές θερμοκρασίες ώστε να σκάσει τη στιγμή ακριβώς που η σάρκα έχει διογκωθεί και ζελατινοποιηθεί από την υψηλή θερμοκρασία. Ο ...ιδανικός σύντροφος όταν παρακολουθείτε ταινίες, όταν κάνετε συζητήσεις ή απλά όταν θέλετε ένα σνακ! Το ποπ κορν έχει πατρίδα την Κεντρική Αμερική και φτιάχνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ο απλός και εύκολος τρόπος παρασκευής το κάνει ένα οικονομικό σνακ που φτιάχνεται με πολύ απλό τρόπο και σε σύντομο χρόνο.
    Ποσότητα
    500 g.1 kg.
  • Καρύδα chips ΒΙΟ

    0,90 4,50 
    ΤΣΙΠΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ....... Τραγανές φέτες καρύδας που έχουν αποξηρανθεί με φυσικό τρόπο χωρίς την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών. Ένα απολαυστικό υγιεινό σνακ για όλεςτις ώρες της ημέρας. Γιατί καρύδα; Το άρωμά της θυμίζει εξωτικές παραλίες , εκτός από εξαιρετικά ορεκτική, έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Καρύδι Εισαγωγής

    2,22 8,90 
    Καρύδια. Αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών ουσιών στη φύση. Εννοείται ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού και στη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου των αγγείων, ενώ η κατανάλωση καρυδιών μετά από ένα γεύμα με πολλά ζωικά λιπαρά -πες το και γιορτινό τραπέζι- προστατεύει τις αρτηρίες από τη βραχυπρόθεσμη καθίζηση λίπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα καρύδια συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των νευρικών απολήξεων, βοηθούν τις αριθμητικές ικανότητες και βελτιώνουν τη μνήμη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο, έχοντας δύο ημισφαίρια και πτυχώσεις αντίστοιχες με αυτές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αν και τρώγονται πολύ ευχάριστα σκέτα, τα συναντάμε συχνά ψιλοκομμένα σε γλυκίσματα, τούρτες, ψωμί, κ.α.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Καρύδι ελληνικό

    3,73 14,90 
    Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν όμως γνωστά και στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και ήταν ένας καρπός αφιερωμένος στο Δία. Τα ελληνικά καρύδια βγαίνουν στην αγορά τον Αύγουστο και τα αναγνωρίζουμε επειδή δεν κάνουν θόρυβο όταν τα κουνάμε. Από το εξωτερικό εισάγουμε κυρίως καρυδόψιχα (μόνο το εσωτερικό του καρυδιού, χωρίς το κέλυφος) από την Ινδία, τη Μολδαβία, την Κίνα, την Oυκρανία, τις χώρες των Βαλκανίων και την Αμερική. Αν και τα ινδικά καρύδια είναι πολύ καλής ποιότητας, επειδή τα καρύδια που εισάγονται από ανατολικές χώρες (π.χ. από τη Μολδαβία) μοιάζουν πιο πολύ στη γεύση με τα ελληνικά, προτιμώνται από τους καταναλωτές.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα αγριά καρύδια παράγονται και μαζεύονται απο καρυδιές που ανηκουν σε οικογένιες ,δεν γινεται μαζικά η παραγωγή τους .Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ειναι πιο νόστιμα απο τα υπόλοιπα καθημερινά καρύδια .Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν όμως γνωστά και στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και ήταν ένας καρπός αφιερωμένος στο Δία. Τα ελληνικά καρύδια βγαίνουν στην αγορά τον Αύγουστο και τα αναγνωρίζουμε επειδή δεν κάνουν θόρυβο όταν τα κουνάμε. Από το εξωτερικό εισάγουμε κυρίως καρυδόψιχα (μόνο το εσωτερικό του καρυδιού, χωρίς το κέλυφος) από την Ινδία, τη Μολδαβία, την Κίνα, την Oυκρανία, τις χώρες των Βαλκανίων και την Αμερική. Αν και τα ινδικά καρύδια είναι πολύ καλής ποιότητας, επειδή τα καρύδια που εισάγονται από ανατολικές χώρες (π.χ. από τη Μολδαβία) μοιάζουν πιο πολύ στη γεύση με τα ελληνικά, προτιμώνται από τους καταναλωτές.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, μαγνήσιο και χαλκό.Οι βιταμίνες Β είναι η ομάδα βιταμινών που εμπλέκονται στην κατασκευή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι απαραίτητες στη δραστηριότητα του σώματος.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Ελληνικοί, σπάνιοι κολοκυθόσποροι λοιπόν! Πιστέψτε μας, είναι όντως σπάνια και δυσεύρετη η ελληνική ψίχα κολοκυθόσπορου.. Όσο σπάνια είναι όμως, άλλο τόσο νόστιμη είναι! Θα τη λατρέψετε. Απολαύστε τους κολοκυθόσπορους σκέτους, ανάμεικτους με άλλους ξηρούς καρπούς, σε μπάρες δημητριακών και πράσινες σαλάτες, σε dips και σούπες. Γιατί αξίζει να τρώτε ωμούς κολοκυθόσπορους:
    • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
    • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κολοκυθόσπορων μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.
    • Δρουν διουρητικά και προστατεύουν την υγεία του προστάτη μας.
    • Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου!
    • Ρυθμίζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
    • Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ελληνικοί, σπάνιοι βιολογικοί κολοκυθόσποροι λοιπόν! Πιστέψτε μας, είναι όντως σπάνια και δυσεύρετη η ελληνική ψίχα κολοκυθόσπορου.. Όσο σπάνια είναι όμως, άλλο τόσο νόστιμη είναι! Θα τη λατρέψετε. Απολαύστε τους κολοκυθόσπορους σκέτους, ανάμεικτους με άλλους ξηρούς καρπούς, σε μπάρες δημητριακών και πράσινες σαλάτες, σε dips και σούπες. Γιατί αξίζει να τρώτε ωμούς κολοκυθόσπορους:
    • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
    • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση κολοκυθόσπορων μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.
    • Δρουν διουρητικά και προστατεύουν την υγεία του προστάτη μας.
    • Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου!
    • Ρυθμίζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
    • Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Κουκουνάρι: Το Θρεπτικό Ο καρπός από το κουκουνάρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πολυβιταμίνη, εξαιτίας των πολλών θετικών διατροφικών στοιχειών που εμπεριέχει. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους του, τα κουκουνάρια, αποτελούσαν εμπορεύσιμο αγαθό από την αρχαιότητα, αλλά ήταν και σύμβολο γονιμότητας και ανδρισμού. Οι καρποί από το δέντρο της κουκουναριάς καταναλώνονται ωμοί σαν σνακ, ψητοί, σε διάφορες σάλτσες ή ακόμη σαν γέμιση ψητών κρεάτων. Το κουκουνάρι συλλέγεται με τα χέρια και η γεύση του μοιάζει με ένα ελαφρός πικάντικό αμύγδαλο. Είναι τόσο θρεπτικό που θα σε βοηθούσε ν α έχεις ένα σούπερ πρωινό αν το χρησιμοποιούσες στα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.
    Ποσότητα
    100 g.50 g.250 g.
  • Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: •Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. •Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. •Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών. •Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: •Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο. •Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. •Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών. •Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ο χρυσός λιναρόσπορος με τη λεπτή γεύση ξηρών καρπών, ελαφρώς γήινη είναι μια φθηνή υπερτροφή που μπορεί ο καθένας να συμπεριλάβει στη διατροφή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα στο πρωινό, στο γιαούρτι, σε σαλάτες σε πολλά φαγητά ή επιδόρπια.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Η σύστασή του ενισχύει τη ρίζα της τρίχας ενώ τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, την ενυδάτωση της επιδερμίδας στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνουν τη μικρο-κυκλοφορία. Τα έλαια που περιέχουν οι σπόροι σουσαμιού συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το σουσάμι αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου και ψευδάργυρου. Το σουσάμι αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Πεντανόστιμη και αρωματική, αυτή η ποικιλία σουσαμιού έχει πραγματικά πολλά να δώσει! Γευστικά το μαύρο σουσάμι έχει πιο γεμάτη, πιο γήινη γεύση από τις κλασσικές ποικιλίες σουσαμιού. Την ίδια στιγμή αφήνει μία πιο πικρή επίγευση, γεγονός που το κάνει ιδανική προσθήκη για πολλά πιάτα. Και μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένο στις κουζίνες μας, αλλά πιστέψτε μας, το μαύρο σουσάμι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια! Γιατί αξίζει να τρώτε μαύρο σουσάμι: 1.Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard τόνισε την περιεκτικότητα του μαύρου σουσαμιού σε σίδηρο και βιταμίνη Β. Και είναι σύνηθες άτομα με έλλειψη σε σίδηρο και βιταμίνη Β να παρουσιάζουν συχνότερα συμπτώματα, όπως απώλεια μαλλιών και μνήμης. 2.Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Σύμφωνα με τον Dr. Ronald De Phino, η σησαμίνη που περιέχεται στο σουσάμι προστατεύει το συκώτι ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 3.Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού που νιώθουμε. 4.Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το μαύρο σουσάμι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ουσία που προστατεύει από την υπέρταση. 5.Τέλος, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρου σουσαμιού ίσως συμβάλλει και στην υγεία των οστών, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο και ψευδάργυρο.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του Μωυσή οι Αιγύπτιοι άλεθαν τα σπέρματα και χρησιμοποιούσαν το σουσάμι με τη μορφή αλευριού. Οι Κινέζοι ήδη πριν από 5000 χρόνια παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης. Οι Ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιας κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του Μωυσή οι Αιγύπτιοι άλεθαν τα σπέρματα και χρησιμοποιούσαν το σουσάμι με τη μορφή αλευριού. Οι Κινέζοι ήδη πριν από 5000 χρόνια παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης. Οι Ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιας κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Ένας από τους νόστιμους, υγιεινούς και διαδεδομένους ξηρούς καρπούς του κόσμου! Χρησιμοποιείται παντού, ακόμα και εκεί που δε φαίνεται, όπως στην αγαπημένη μας πραλίνα.. Με γήινη, πλούσια γεύση και άφθονα θρεπτικά συστατικά, τα φουντούκια δε θα έπρεπε να λείπουν από καμία διατροφή!Τα ωμά φουντούκια, λόγω της φυσικής υγρασίας που περιέχουν, είναι πιο μαλακά σε υφή και η γεύση τους είναι πιο γήινη από τα ψημένα φουντούκια που όλοι γνωρίζουμε.
    Ποσότητα
    250 g.500 g.1 kg.
  • Τα φιστίκια Αιγίνης χαρακτηρίζονται σαν μια σούπερ, συμπυκνωμένη τροφή. Είναι από τα λίγα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις χούφτα καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ιδιαιτέρως το συμπλέγματος Β), μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά.Ακόμη και 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10 τοις εκατό από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φωσφόρο και χαλκό και φυτικές ίνες.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες, ουσίες που αποδεδειγμένα σήμερα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.Περιέχουν υψηλή ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό ρίχνοντας τα επίπεδα της ορμόνης στρες κορτιζόλης, περισσότερο από κάθε άλλο ξηρό καρπό.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.
  • Τα φιστίκια Αιγίνης χαρακτηρίζονται σαν μια σούπερ, συμπυκνωμένη τροφή. Είναι από τα λίγα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις χούφτα καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ιδιαιτέρως το συμπλέγματος Β), μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά.Ακόμη και 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10 τοις εκατό από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φωσφόρο και χαλκό και φυτικές ίνες.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες, ουσίες που αποδεδειγμένα σήμερα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.Περιέχουν υψηλή ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό ρίχνοντας τα επίπεδα της ορμόνης στρες κορτιζόλης, περισσότερο από κάθε άλλο ξηρό καρπό.
    Ποσότητα
    100 g.250 g.500 g.

Τίτλος

Go to Top